Brutális hosszú a gyermekek kórházi várólistája is!

Kevés a szakember, túlzsúfoltak a szakrendelések, nagyon hosszúak a várólisták. Az Emberi erőforrások minisztériuma persze hallgat.

„A kisfiam már jár. Van cipője is, sima, normális. A cipőboltos csaj hívta fel a figyelmemet, hogy befelé dől a bokája. Kértem beutalót ortopédiára: AUGUSZTUS 30-ra kaptunk időpontot”.

Miután egy édesanya egy Facebook-csoportban arra panaszkodott, hogy a kisfiának az ortopédián csak augusztus 30-ra tudtak időpontot adni, az RTL Klub Híradója tesztelt egy budapesti gyermekortopédiai szakrendelőt.

Kiderült, hogy a várólista még a panaszos család által kapott dátumnál is tovább mutat, hiszen a riporternek azt tanácsolták, hogy telefonáljon vissza Július 19-én az eredeti időpontot Március 22-én kérte, mert akkor lesz Júliusi előjegyzésük. Arra a kérdésre, hogy miért ilyen hosszú a várakozást, azt mondták: nincs elég orvos. Más helyeken is több hónapot kell várni a gyermekortopédiára. Csak két helyen tudtak volna Augusztusra időpontot adni. A legtöbb szakrendelőben szemészeten szintén csak Decemberre lett volna a legközelebbi időpont.

Dr. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Szövetségének elnöke a Híradónak azt mondta, kevés a szakember, túlzsúfoltak a szakrendelések, nagyon hosszúak a várólisták.

A csatorna az Emberi Erőforrások Minisztériumától természetesen szerette volna megtudni, hány gyermekorvos hiányzik országszerte, de a minisztérium nem válaszolt.

Kapcsolódó cikkek

Szájer József szerint az uniós diktatúrát meg kell tőrni!

Rubóczki Tamás

Ungváry Rudolf: Az Orbán-rendszer a fasiszta és náci uralmi formák mutációja!

O.L.K.T.

SMERETLEN POLGÁRMESTERJELÖLTTEL, ÖNÁLLÓ PROGRAM NÉLKÜL, MÁS TELEPÜLÉSEKEN ÉLŐ KÉPVISELŐJELÖLTEKKEL INDUL A FIDESZ SALGÓTARJÁNBAN

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!