Breaking: Pokoli állapotok a nyugdíjfolyósítónál – Köszi Fidesz!

FRISSÍTETT!

Akiktől több mint 2 millió ember időskori ellátása, de a később nyugállományba vonulók pénze is függ, szabályosan belefulladnak a munkába. Mégis vannak ezen a területen is elbocsátások.

Akár hajnali ötkor is kezdenek a Nyugdíjfolyósítóban dolgozók, mert a munkát még 12 óra alatt sem lehet elvégezni – nyilatkozta a Népszavának a Váci úti toronyházban tett látogatás után Szél Bernadett. A független képviselő jogával élve látogatásra jelentkezett be a héten a NYUFIG Váci úti irodaházába, ahol – mint a lap írja – embertelen körülményeket és végkimerülésig dolgozó köztisztviselőket talált.

A Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító részlegében megkapták az utasítást, hogy meg kell szüntetniük 123 státust, nem számít, hogy üres vagy betöltött a munkahely. Azt nem is kérdezte a kormány, vajon szakmailag indokolt-e elküldeni onnan is embereket, ahol már eddig is óriási volt a munkaerőhiány. Így aztán most utólag próbálják kitalálni az új mérethez igazodva a feladatok elosztását. Mindezt a szervezet különböző szintű vezetői mondták ki Szél Bernadett független képviselő kérdéseire válaszolva.

A politikus megdöbbenve tapasztalta, hogy az irodákban és sok emeleten a folyosókon is rendszerezett halmokban állnak azok az akták, amelyeket nem tudtak időben feldolgozni. A halaszthatatlanokat előreveszik, de megoldhatatlannak látszik, hogy valaha utolérjék magukat. A dolgozók kivétel nélkül panaszkodtak neki a körülményekre és a munkateherre. Nem egyszer járt már itt a rohammentő – tették hozzá.

A Magyar Államkincstár a cikk megjelenést követően közölte: a Népszava cikkben több helytelen megállapítás olvasható. Nyomatékosították, hogy cikkünkben valótlan az az állítás, hogy az iratok halmokban állnának. Ezzel szemben a Kincstár szerint

“a nyugdíjfolyósítónál folyamatos, rendszerezett az iratok feldolgozása és a jogosultságok kifizetése”.

Szél Bernadettnek megmutatták azt is, hogy nyugdíjas szervezetek tagjai és diákmunkások megfeszített tempóban végzik a régi akták digitalizálását, szinte fillérekért. A képviselő egy 84 éves dolgozóval is találkozott ebben a „külsős” csoportban, s megtudta, hogy 30 kilométer hosszan lehetne egymás mellé rakni a régi papírokat. Most ezek beszkennelésének felénél járnak.

 

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Szlovákia előzött…..Orbán jobban teljesít? Miben is?

O.L.K.T.

“Ne beszédet, tervet hozzatok” – ezt üzente a világ vezetőinek Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára.

O.L.K.T.

A magyar kormány megrendszabályozását követelik Brüsszeltől

O.L.K.T.