Breaking: Csőd szélére került a Jahn Ferenc-kórház!

Lepedőn, pelenkán, injekciós tűn és egyéb fogyóeszközökön kénytelen spórolni a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet. Az intézmény adósságállománya ugyanis már közelíti az egymilliárd forintot – tudta meg a Magyar Hang. Információik szerint az intézmény tíz százalékkal próbálja lefaragni az eszközbeszerzési költségeket.

A lap úgy tudja: a kórház különböző osztályai már egymás között csereberélnek, így próbálják megoldani a felmerülő eszközhiányokat.

Az intézmény vezetése a megszorításokkal azt akarja elkerülni, hogy a kormány pénzügyi felügyelőt nevezzen ki fejük fölé, márpedig erre jó esély van, ha az adósságállomány átlépi az egymilliárd forintot.

A Magyar Hang azt írja: az áldatlan helyzetben szerepet játszik, hogy az intézmény hónapok óta tartalékol, és a még csak egy hete bejelentett, ám régóta lebegtetett állami adósságrendezésre vár.

Mint ismert, november végén Kásler Miklós, az egészségügyi területért is felelős emberierőforrás-miniszter jelentette be az újabb, 55 milliárd forintos adósságkonszolidációt.

A konszolidáció ugyanakkor nem oldja meg az intézmények újbóli adósságtermelését, ami havonta országos szinten körülbelül 5 milliárd forintra tehető.

A helyzet rendezésére a kormány az egészségügyben is hasonló kancelláriarendszer bevezetését tervezi, mint amilyen már működik az egyetemek gazdasági vezetésében.

 

 

olkt.hu/magyarhang.org

Kapcsolódó cikkek

A NER korruptsága 4 ezer milliárdba kerül évente, neked és a Magyar embereknek!

O.L.K.T.

Döbbenetes mondatokat ásott elő Orbán múltjából Szabó Szabolcs!

O.L.K.T.

Bicskanyitogató: Közel 104 milliárd landolt Mészáros Lőrinc szebébe!

Rubóczki Tamás