Botswana is előrébb van jogállamiságban mint Magyarország

A béka feneke alatt a hazai jogállamiság Magyar Helsinki Bizottság szerint. A közösségi oldalukon egy friss nemzetközi felmérés eredményeire hivatkozva állítják.
Joguralom tekintetében az EU-t, az EFTA-országokat és Észak-Amerikát tekintve Magyarország a legutolsó, a világon pedig az 57. a vizsgált 126 ország közül a World Justice Project jogállamisági indexén. Jordánia vagy Botswana is előttünk áll a rangsorban. A World Justice Project egy amerikai civil szervezet, amelyet 2006-ban alapított William H. Neukom az American Bar Association (ügyvédi kamara az USA-ban) elnökségének kezdeményezésére, öndefiníciója szerint azon dolgozik, hogy a jog uralmának érvényesülését segítse elő világszerte.

A felmérés többek között olyan mutatókat vizsgált, mint nyitott kormányzás, korrupció, alapjogok, vagy büntető igazságszolgáltatás (ebben még egészen jó az eredmény, ellentétben például a kormányzati hatalom korlátozásával, amelyben 103. helyen állunk a 126-ból).
Forrás Index

Kapcsolódó cikkek

Betelt a pohár a Honvédkórházban.

H Miklós

Felcsút. A kisparaszt gazdagodása.

H Miklós

Orbán ennyi adót fizetett tavaly

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!