Botrányosan kevés a nyugdíjemelés

kormány rendeletben hirdette ki a nyugellátások és egyes más ellátások jövő évi emeléséről szóló döntéseit. Eszerint 2020. január 1-jétől az arra jogosultak esetében

2,8 százalékkal

kell “emelni” a 2020. január 1-jét megelőző időponttól megállapított ellátásokat.

A 2020. januárra járó ellátásokat a jogosultak számára már “emelt” összegben kell folyósítani – mondja ki a Magyar Közlönyben szerdán megjelent rendelet.

Idén az öregségi nyugdíjasok a legutóbbi statisztika szerint 135 ezer forintot kaptak kézhez átlagosan. Vagyis nominálisan az átlagos nyugdíjas

havi 3780 forinttal kap “többet”
januártól.

Mint arról beszámoltunk: Orbánék havi 7500 forinttal károsítják meg a nyugdíjasokat csupán azzal, hogy eltörölték a Gyurcsány-kormány nyugdíjszámítását, az úgynevezett svájci indexálást.

Ez önmagában évi 90 ezer forint veszteséget jelent, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy az éves nyugdíjemelés kiszámításánál nem a nyugdíjasok által jellemzően vásárolt termékek áremelkedését (az úgynevezett nyugdíjas fogyasztói kosarat) veszi számításba az állam, hanem az általános inflációt.

Forrás Nyugatifény

Kapcsolódó cikkek

Schmidt Marcsi, Orbán szerint sem normális

O.L.K.T.

Orbán téblábol, senki nem áll szóba vele

O.L.K.T.

Ön hány kipcsak magyart ismer?

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!