Botrány: Visszadják annak a felsőoktatást, aki tönkretette!

A 168 Óra korábban beszámolt róla, hogy várhatóan szerdán dönt arról a kormány, hogy a felsőoktatás irányítását az Emberi Erőforrások Minisztériumától (EMMI) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hatáskörébe ruházza át.

Szerda délután az EMMI közleményben tudatta, hogy a mai kormányülésen a Kásler Miklós miniszter által eddig felügyelt tárca a kormány döntése értelmében valóban átkerül Palkovics László miniszter hatáskörébe.

Emlékezetes, korábban Palkovics László maga is felsőoktatásért felelős államtitkárként dolgozott, később ő lett a teljes oktatásért felelő államtitkár is. A jelenlegi oktatási államtitkár, Bódis József, illetve helyettese, Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár sorsa egyelőre nem világos, nagy eséllyel előbbi felügyeletével zajlik majd a költözés. A köznevelés az EMMI-nél marad, Maruzsa Zoltán vezetésével alakítanak önálló államtitkárságot.

Az EMMI közleménye:

„A felsőoktatás irányításának az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) kerülését Palkovics László miniszter úr kezdeményezte. A tárcavezető azzal indokolta előterjesztését, hogy az innováció lehetőségeinek birtokában Magyarország versenyképessége jelentősen növekszik a felsőoktatás ITM-be kerülésével. A fenti indok alapján a kormány úgy döntött, hogy a felsőoktatás 2019. szeptember 1-től átkerül az ITM-be. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma segíti, hogy az átszervezés zökkenőmentesen és mielőbb végbemenjen. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a köznevelés irányítására önálló államtitkárságot hoz létre, Maruzsa Zoltán vezetésével.”

– zárul a közlemény.

Kapcsolódó cikkek

A Fidesz megvéd és megőrzi értékeinket!..Ez NEM VICC!!!

O.L.K.T.

(18+) Agyonlőtte egy kisfiú kutyáját Horvátzsidányban egy polgármester és vadásztársa

O.L.K.T.

Drasztikus számokat adtak közzé az államadósságról!

Rubóczki Tamás