Botrány!!! Továbbra sem kártalanítják a Quaestor botrány károsultjait – Ezt se felejtsük el április 8-án!

0

A Fidesznek nevezett maffia-kormány pofátlansága egyszerűen elképesztő Quaestor ügyben továbbra is. Az MSZP-PM szerint méltatlan, hogy a Quaestor bedőlése után három évvel továbbra sem kártalanították teljes mértékben a brókerház károsultjait. Szakács László, a párt frakcióvezető-helyettese pénteken Budapesten sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy 2015-ben ezen a napon dőlt be a Quaestor. Úgy értékelt: a károsultak jobban jártak volna, ha a Fidesz nem akarja őket megmenteni, hanem saját maguknak kellett volna a jogaikat érvényesíteni, mert akkor lehetőségük lett volna a vagyonhoz hozzájutni. Felidézte, Rogán Antal miniszter korábban azt mondta, 90 napon belül mindenkit teljes mértékben kártalanítanak, Tuzson Bence államtitkár pedig erkölcsi kötelességnek nevezte az állami kártalanítást. A szocialista politikus méltatlannak nevezte az, ami a Quaestor-károsultakkal történt, szerinte méltatlan a kártalanítási törvény és az is méltatlan, valamint törvénytelen, ahogy kimazsolázták a vagyonelemeket. Megjegyezte, Mészáros Lőrinc érdekeltsége üzemelteti a Quaestor egyik korábbi hoteljét. A Quaestor-károsultak esete legyen intő példa mindenkinek arra, hogy ilyen az, amikor a Fidesz valakit megment, kártalanít – fogalmazott. Szakács László elmondta, az MSZP-Párbeszéd megállapodott a Quaestor-károsultakkal, hogy a Magyar Nemzeti Bank forrásait és a Quaestor vagyonelemeit bevonva kártalanítja őket kormányváltás esetén. Kálmán-Pikó István Quaestor-károsult porhintésnek nevezte a kártalanítást és azt mondta,

“minket nemcsak a Quaestor lopott meg, minket éppúgy meglopott az állam és az államon élősködő vállalkozói kör, akik lenyúlják a vagyont”.

Elvárják, hogy a politika kártalanítsa őket – tette hozzá. A sajtótájékoztatót a képviselői irodaház előtt tartották, ahol mintegy negyven Quaestor-károsult tüntetett. Szakács Lászlót kérdezték Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatáról. Az ellenzéki képviselő szerint a “fideszes nagyurak” úgy gondolják, hogy ezt is megengedhetik maguknak és nem fogja megtudni a magyar emberek, akik közül nagyon sokan a létminimum alatt élnek. Elítélendőnek nevezte azt, hogy egy méregdrága vadászaton Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke helikopterről lövi a rénszarvasokat.

Budapest, 2016. október 13.
Quaestor-károsultak demonstrációja a Fõvárosi Törvényszék épületénél, mielõtt a csalással, sikkasztással és más bûncselekményekkel vádolt Tarsoly Csaba meghallgatásával elkezdõdött az ellene és társai ellen indított büntetõügy bizonyítási eljárása 2016. október 13-án.
MTI Fotó: Marjai János

 

(MTI)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!