Botrány! Követeléseket nyújtott át szerda délelőtt egy utasküldöttség a MÁV-nak

Követeléseket nyújtott át szerda délelőtt egy utasküldöttség a MÁV-nak a cég székházánál, amelyben nehezményezik a rendszeres késéseket, tájékoztatási és egyéb problémákat. Még tüntetést is kilátásba helyeztek, ha a MÁV nem változtat – írja az index.hu

A felháborodott utasok az utóbbi időben olyan jelentős minőségromlást tapasztaltak a szolgáltatásban, hogy kénytelenek fellépni az agglomerációból ingázók érdekében.

Forrás: MÁV142 blog

 

Mivel a Budapest Nyugati-Cegléd-Szolnok vonalon idén május óta különösen sok járat késik 20-60 perceket, vagy marad ki teljes mértékben, ezért a munkába járóknak reggel már legalább két vonattal előbb kell indulniuk, hogy időre beérjenek a munkahelyükre.

Ha az utasok rendszeresen késnek, a munkahelyük veszélybe kerülhet, ha pedig előbb indulnak, akkor nem tudni, hogy a gyerekeiket hogyan juttatják el iskolába-óvodába. Ugyanilyen gond a hazaút, mivel akkor pedig az állandó késések miatt rendszeres, hogy az óvoda, iskola már bezár, mire a szülő odaér.

Az Indexnek a MÁV sajtóosztálya a problémával kapcsolatban azt a tájékoztatást adta, hogy mintegy 6 milliárd forintot csoportosítanak át belső forrásból, hogy mások mellett a Köki és a Nyugati közötti kritikus szakasz állapotán javítsanak. Emellett hamarosan jönnek az emeletes KISS motorvonatok, amelyek sokkal megbízhatóbbak lesznek, mint az elhasználódott mozdonyok, tisztábbak és nagyobb kapacitásuk lesz mint most.

Ám, mintha a tiltakozók előre várták volna ezt a választ, azt írták a petícióban, hogy “nem elég a fejlesztések keretében azt szajkózni, hogy majd ha megjönnek az emeletes vonatok, milyen jó lesz, hiszen azok is ugyanezen az elavult pályán, állandóan tönkremenő biztosítóberendezések mellett közlekednek majd, így csak azt érik el vele, hogy kétszer annyi ember ül majd egyidejűleg az álló vonaton…

Forrás: 142 blog Facebook közösségi oldal.

Kapcsolódó cikkek

Ez most nem hiányzott most Tarlósnak. Érdekes lista került napvilágra

O.L.K.T.

Segítség, üldöz egy internetes zaklató! Nyílt levél egy társkereső nőtől

O.L.K.T.

Másfél milliárd forintért egy átlagos magyar települést meg lehet venni…És a 30 milliárd? De hová lett a lóvé Flórián!?

O.L.K.T.