Botrány: Kisstadion és Nemzeti sportakadémia épül a Hajógyári szigeten!

A Hajógyári-szigeten megkezdődik az árvízvédelmi rendszer előkészítése, erre 628 millió forintot fordít a kormány – vette észre a legfrissebb Magyar Közlönyben a napi.hu.

A beruházás előkészítésére a belügyminisztert jelöli ki a kormányhatározat, akinek 2020. október végéig kell megoldania a feladatot. Az új kormányhatározat szerint az emberi erőforrások miniszterének Kásler Miklósnak pedig az árvízvédelmi rendszer előkészítésével párhuzamosan a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia létrehozásának előkészítése érdekében kell intézkednie. – írta a lap.

A múlt héten derült ki, hogy nem lesz átsorolva a védett világörökségi helyszínek közé a főváros III. kerületében lévő Hajógyári-sziget, miután egy Orbán Viktor által jegyzett hétfői rendelettel eltávolították a tervezett helyszínek listájáról.

A hatalmas zöldfelületű sziget legnagyobb értéke a föld alatt 1,5-2 méteres mélységben húzódó Hadrianus-palota romjai. Gyakorlatilag az egész 32 hektáros sziget régészeti terület.

Az UNESCO egy hónap múlva döntött volna arról a 2018-as kormányzati kérelemről, amellyel világörökségi védettség alá helyezték volna a szigetet. Ha a terület világörökségi védelmet kapott volna, akkor sokkal nehezebb lenne ott beruházni.

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Magyarország adóparadicsom

O.L.K.T.

A függöny mögött bújkáló Orbánt nyílvános vitára hívták a diákok!

Rubóczki Tamás

Azért ez az Orbán Viktor nem semmi egy gyáva szar alak.

O.L.K.T.