Botrány a miskolci sztrájkon!

Megszakadtak a bértárgyalások a miskolci SEGA Hungary Kft.-nél, ezért szerda délutántól sztrájkot hirdetett a szakszervezet – írja a Népszava.

Puskaporos hangulat alakult ki a sztrájk kezdetekor a Miskolci SEGA Hungary Kft. üzemében. Mint Janik Tamás, az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSz) elnöke fogalmazott: a helyzet drámai, időnként lincshangulat alakult ki a megalázó körülmények miatt.

A dolgozókat beterelték egy raklapokkal körülvett területre, ahol se ülőalkalmatosságot, se asztalt nem biztosítottak. A munkáltató a sztrájk kezdete előtt egy 20 pontos listát adott át a sztrájkbizottságnak, amiből legalább 10 ellenkezik a sztrájktörvénnyel – mondja jogérzékére hivatkozva az ÉTMOSZ vezetője.

A szakszervezet jogászainak első útja reggel a bíróságra vezet, ahol panaszt tesznek az embertelen bánásmód és a sztrájktörvény megsértése miatt – tette hozzá. Például nem vihettek be a munkahelyre se hangosítóeszköz, se mást, csupán a sztrájkmellény viselését engedélyezték. Tárgyalni akartak a sérelmeikről, ám a munkáltatót képviselő személyek azt mondták erre nincsenek felhatalmazva. Végül legalább székeket hoztak, a nők így le tudtak ülni, a többieknek a földre ülve vagy feküdve kell kibírniuk a 12 órás műszak végéig.

A munkavállalók nevében a szakszervezet egyebek mellett 12,5 százalékos béremelést, de minimum 200 forintos órabér emelést követel a szellemi és fizikai dolgozók számára egyaránt. Emellett a munkába járás költségeinek teljes megtérítését, és más juttatások felemelését, rendezését szeretnék elérni.

Forrás: Népszava

(A teljes cikk itt olvasható)

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Orbán veje szobalámpákat szerelt a kültéri lámpákba!

Rubóczki Tamás

Aki teheti, ne menjen sehová!

O.L.K.T.

Véres polgárháborútól félti az országot a fideszes propagandista – Vitázik a Fidesz

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!