Börtönbe megy az újságíró? Börtönbe küldenék, mert írni merészelt Farkas Flórián bűnszövetkezetéről.

Börtönbe küldenék, mert írni merészelt Farkas Flórián bűnszövetkezetéről.

Letöltendőt kértek az újságíróra, mert írni merészelt Farkas Flórián bűnszövetkezetéről

Bűnösnek találta a Pesti Kerületi Bíróság rágalmazás vétségében a Romnet újságíróját azért, mert az Országos Roma Önkormányzat volt gazdasági vezetőjének felelősségét is firtatta a “Híd a munkavilágába” programban, ahol több száz millió forintnak veszett nyoma – írja  Szőnyegalól blog.

Farkas Flórián elnöksége alatt Bence Gábor Ireneusné volt az ORÖ pénzügyekért felelős hivatali alkalmazottja, és vezető tisztséget töltött be a Szövetkezetben is. Az ítélet szerint, Hidvégi Balogh Attila bűnös, mert jogerős bírósági döntés hiányában merészelt írni arról, hogy mi folyik az Országos Roma Önkormányzatban, ezzel megsértve Bence Gáborné jó hírnevét.  A jó hírnévvel és becsülettel rendelkező Bence Gáborné és ügyvédje a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól mindezekért letöltendő börtönbüntetést kért az újságíróra. A bírónő 10 perc alatt meghozta az ítéletet, és az újságírót egy év próbára bocsájtotta.

A Romnet kiemelten foglalkozik az Országos Roma Önkormányzat és Farkas Flórián ügyeivel. Számos feljelentés és vizsgálat köszönhető H.B.A. munkájának. Többször fenyegették már meg, életveszélyesen is. Erről a Klubrádióban mesélt.

A 10 perces ítélet ezen cikk miatt született.

 

Szerző: Csík Juci

Kapcsolódó cikkek

Szavazz Bogdán Lászlóra

O.L.K.T.

Ezt a szégyent: Magyarországon a legalacsonyabb a nyugdíjminimum az egész világon!

Rubóczki Tamás

Támad a Fidesz.

O.L.K.T.