Börtönbe kell vonulnia a fideszes polgármesternek is – korábban már ült 10 hónapot

0

Másfél év letöltendő börtönre ítélte a bíróság Kosztics József volt fideszes Siklósnagyfalu polgármesterét. A Baranya megyei település első emberét és három társát költségvetési csalásban és sikkasztásban találták bűnösnek – tudósított a hétfő esti RTL Híradó.

A polgármester 2011-ben felújíttatta a település iskoláját, majd arra másodszor is állami támogatást kért, ennek egy részéből azonban az önkormányzatra építtetett új tetőt, a másik részét pedig elsikkasztotta – legalábbis így látta a bíróság.

Az ítélet nem jogerős, a polgármester ezért (függetlenként) a mostani választáson is újraindul. A csatornának azt mondta, szerinte bíznak benne a falu lakói.

Azt már az RTL tette hozzá, hogy a település vezetőjét 2006-ban, megválasztása után egyszer már elítélték, akkor 10 hónapot ült börtönben közokirat-hamisítás miatt.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!