Borkai Zsolt fia után nyomoznak

Folyik a nyomozás Borkai Zsolt fiának az ügyében – számolt be a hvg.hu-nakHadházy Ákos. A képviselő október közepén tett feljelentést hivatali visszaélés, vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja miatt. Hadházy szerint Borkai Ádámnak az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft úgy fizetett évi 12 millió forintos bért, hogy a cégnek nincsen árbevétele és évek óta veszteséges. A volt győri polgármester fia az ügyvezetője a cégnek.

Borkai-nyomozásban októberben egyesítettek több ügyet, nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt  kutakodik a rendőrség Győr bukott fideszes polgármesterénél.

A fiatalabb Borkait a Győri Audi ETO Kézilabda Club nemzetközi kapcsolatok koordinátoraként tüntetik fel a klub honlapján. Hadházy korábban arra is felhívta a figyelmet, hogy a 24 éves Borkait más feladatért is fizetik a Győri Audi ETO KC-nál, a klub 2019/2020-as szezonra szóló, tao-támogatás iránt benyújtott kérelmében ugyanis „technikai vezetőként” hivatkoznak rá. Rajta kívül a dokumentum szerint még Bartha Csaba ügyvezető elnök fizetésére kértek támogatást. Kettejük éves bérköltsége a kérelem szerint 21,9 millió forint, amit, ha egyenlően osztanak el, nagyjából havi bruttó 900 ezer forintos fizetést jelent.

Borkai Ádámnak van már saját vállalkozása is, alig egy éve alapított egy rendezvényszervező céget, az E-ground Productions Kft.-t negyedmagával.

Forrás 24.hu

Kapcsolódó cikkek

Nem lesz Olimpia? Sebaj, Orbán minden stadiont felépíttet

O.L.K.T.

Orbán megalomániája folytatódik.

H Miklós

A harc elkezdődött Orbán és Budapest között

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!