Borkai-ügy: Nyomozást indított a Nemzeti Nyomozó Iroda két büncselekmény miatt!

Tegnap a DK- Gréczy Zsolt kérdezett a parlamentben a Borkai-ügyről, amire Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár azt válaszolta, hogy nyomozás folyik, de éppen emiatt további tájékoztatást nem adott.

A 444 még múlt hét közepén tette fel a rendőrségnek az alábbi kérdéseket:

„Borkai Zsolt győri polgármester a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy feljelentést tesz a róla megjelent videók miatt. Érkezett ilyen feljelentés a rendőrséghez?”

„Indult nyomozás/nyomozások a polgármester feljelentése alapján? Milyen bűncselekmény gyanúja merült fel?”

„Más feljelentés alapján indult nyomozás az ügyben?”

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata kedd délután válaszolt:

„A rendőrségre több bejelentés is érkezett. Az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese a bejelentésekben foglaltak vizsgálatára a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát (KR NNI) jelölte ki. A KR NNI jelenleg személyes adattal visszaélés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, valamint hűtlen kezelés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat két nyomozást.
A további bejelentésekben szereplő különböző vélelmek megalapozottságát a nyomozó hatóság feljelentés kiegészítés keretében vizsgálja.”

Borkai ügyével kapcsolatban a Jobbik és Hadházy Ákos is a hatóságokhoz fordult. Az Index múlt pénteken számolt be róla, hogy a legnagyobb magyar feljelentő, Tényi István

„több feljelentést is tett a szexbotrányba keveredett győri polgármester miatt. Kábítószer birtoklása, Korrupció mellett a kiszivárgott szexvideók miatt személyes adattal való visszaélés, de hűtlen kezelés miatt is a rendőrséghez fordult.”

Kapcsolódó cikkek

Deutsch Tamás elmeháborodott!

O.L.K.T.

Kövér László be akarta vetni a köztársasági őrezred embereit az ellenzékkel szemben! (Videó)

Rubóczki Tamás

Józsefvárosi testületi ülés…ÉLŐ. VIDEÓ

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!