Borkai-ügy: Na most jönnek csak a kényes dolgok!

A Fideszből kilépő és a győri polgármesterségről is lemondó Borkai Zsolt 1988-ban lólengésben szerzett olimpiai aranyérmet, 2010 és 2017 között pedig a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is volt.

A szex- és korrupciós botrány kipattanása után a Magyar Torna Szövetség visszahívta az Olimpiai Bizottságból, így annak már nem tagja, ugyanakkor továbbra is jogosult olimpiai életjáradékra, havonta 324 ezer forintot kap ezen a címen.

Az ezt szabályozó törvényen az Emberi Erőforrások Minisztériuma tudna változtatni, és egy szintén korábbi olimpiai bajnok jobbikos képviselő kezdeményezte is, hogy erkölcstelen életmód miatt is megvonhassák a járadékot egy sportolótól. Steinmetz Ádám most azt írta a hvg.hu-nak, hogy

„a sporttörvényt módosító javaslatát a MOB jogi osztálya véleményezte, azt a MOB elnöksége sajtónyilvános ülésén fogja tárgyalni” november 13-án.
Korábban a MOB azt nyilatkozta az Indexnek, hogy „2019. október 22-től Borkai Zsolt nem tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak. Személyével kapcsolatosan a továbbiakban fegyelmi vagy etikai eljárásnak nincs helye, az ügyét ezzel lezártnak tekintjük”

– de ezek szerint még kell vele futniuk néhány kört.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor tegye helyre a Facebookot, kéri a Mi Hazánk Mozgalom

O.L.K.T.

Ez az igazság

O.L.K.T.

ELFOGTUNK EGY LEVELET!

O.L.K.T.