Borkai-ügy: Hazudott a fideszes propaganda, nem nyomoznak az “Ördög ügyvédje” ellen!

0

A Magyar Nemzet még szombaton állította azt, hogy a rendőrök nyomoznak az Az ördög ügyvédje blog írói ellen és már azonosították is a szerzőket. Kiderült, hogy kamu az egész.

A 24.hu megkereste a rendőrséget, miután a Magyar Nemzet szombaton azt állította, hogy egy ellenzéki párt körüli kör lehet az ördög ügyvédje, az a “személy”, aki az önkormányzati választás előtt a volt győri polgármestert leleplező szexvideóval előállt. A kormánylap szerint a rendőrség hamis vád és nagy nyilvánosság előtti rágalmazás miatt gyanúsítja meg a kört, sőt odáig ment a cikk, hogy a személyeket már azonosították.

A 24.hu a rendőrségtől azt tudakolta, hogy valóban keresik-e, hogy ki vagy kik írták a győri polgármester adriai orgiájáról készült videót nyilvánosságra hozó „Az ördög ügyvédje” blogot.

Az ORFK azt válaszolta:

“Az említett ügyben a rendőrségen nincs folyamatban nyomozás.”

Egyébként több feljelentés után is megszüntették a nyomozást: a droghoz kapcsolódót azért, mert “semmi nem igazolta a kokainozásról szóló vádat”, és a törvénytelen pénzügyi ügyletek ügyében sem nyomoz immár a rendőrség. A Jobbik szexuális kényszerítés miatt tett feljelentést, Tényi István pedig személyes adattal visszaélés miatt, ezek a nyomozások még folynak.

Ugyanakkor a múlt hét elején a nyomozók előállították a Marina Part Lakóparkból azt a két nőt, aki prostituáltként vett részt a horvátországi hajóúton. Aznap egy korábbi válogatott labdarúgót, Póczik Józsefet is előállítottak, mindhármukat a volt polgármester megzsarolása miatt gyanúsították meg. A focista később azt állította, hogy nem zsarolt. Az Index csütörtökön arról írt, hogy Póczik élettársának a fia is ott volt a hajón, ő közvetíthette a “lányokat” a bulira.

A Magyar Hang arról írt, hogy Rákosfalvy Zoltán ügyvédi irodájában nemrég csőtörés volt, aminek következtében dokumentumok semmisültek meg. Rákosfalvy bizalmasa Borkainak, aki vállalkozóként is nagy karriert futott be, és benne volt azoknak a földeknek az eladásában, amelyre aztán az Audi logisztikai központja épült.

via. 24.hu