Borkai és a Rendőrség

0

Igencsak megszaporodott a nyomozóhatóság dolga a választások kapcsán, de egyelőre nem látjuk az eredményeket, pedig nem ok nélkül vagyunk kíváncsiak.

Ott van például a motorcsónakos ifjúfideszesek ügye, akik Karácsony Gergely programbemutatóját zavarták meg. Az eset nem túl bonyolult, mégis több mint egy hónapja nyomoznak az ügyben, de nincs hír előrelépésről.

A Wittinghoff-videó elkészítőjének és közzétevőjének kilétét sem ismerjük még, pedig ezt kinyomozni sem lenne túl nehéz feladat, ahogy azokat sem kapták még el, aki a kampány idején az újraválasztott budaörsi polgármester 90 éves édesapját bántalmazták a nyílt utcán.

Ha már videó: feljelentések aztán történtek bőven Borkai Zsolt győri polgármester adriai kéjkirándulásával kapcsolatban is. Ebben az ügyben aztán tényleg minden volt: korrupció gyanúja, drog, prostituáltak, még a horvát rendőrség is elkezdett vizsgálódni. Mégis egyelőre semmi kézzelfogható, bár arra, amit ebben az ügyben kézzel lehet fogni, nem is annyira vagyunk (lettünk volna) kíváncsiak.

Aztán ott a miskolci választási csalás is, amiben az általunk közzétett hangfelvételt feljelentések követték, majd hosszú csend. Pedig ez aztán tényleg nem bonyolult ügy, ott van minden feketén-fehéren a felvételen.

Sorolhatnánk még, biztosan kimaradt jó néhány eset, amiben már legalább részeredményeket kellett volna felmutatnia a rendőrségnek. És ha nem lenne elég ennyi, akkor itt a legújabb, a jászberényi választási csalás esete, amiben a Fidesz kiharcolta az új választást, de feljelentést már nem tett, viszont megtette helyette az ellenzék.

Szóval van mit nyomozni, a lemaradások jelentősnek látszanak, mi, választópolgárok pedig tűkön ülve várjuk az eredményeket.

Szerző.: Föld S. Péter