Bombaként robbant a hír, hogy a Fidesz szabadulna Pecinától, de hogy jön a képbe Simicska és Spéder?!

„Heinrich Pecina egy olyan befektető, aki az elmúlt 15 évben minden magyar lapot megvett és előkészített Orbánnak”

– mondta Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellár azon a 2017-es videófelvételen, amin arról beszél, hogy kancellárként hasonló médiahátországot szeretne kiépíteni Ausztriában, mint Orbán Viktor Magyarországon.

Strache a felvételen magukat befolyásos orosz milliárdosoknak kiadó embereket győzködött arról, hogy Pecina bevonásával vegyék meg neki a Kronen Zeitung jobboldali osztrák bulvárlapot, és ha megnyeri a választásokat, busásan ellátja őket állami megrendelésekkel.

Strache nem nyerte meg a választásokat, de pártjával, az FPÖ-vel kormányra került, alkancellár lett, és az is volt egészen szombatig, amikor a nyilvánosságra került videofelvétel miatt kénytelen volt lemondani.

Az ügy kellemetlen helyzetbe hozta a magyar kormányt, amit az mutat legjobban, ahogy a Fidesz hirtelen minden eszközzel megpróbálja eltolni magától Heinrich Pecinát. Pedig Pecinánál többet senki sem tett azért, hogy Orbán Viktor megszerezhesse szinte a teljes magyar nyomtatott sajtót.

A Strache-videót péntek este robbantotta be a német sajtó. Az egész osztrák belpolitikát megrogyasztó botrány után csak szombaton és vasárnap kezdték boncolgatni a történet magyar szálait, például a Strache által emlegetett Pecina szerepét a magyar sajtóviszonyok átalakításában. A Fidesznek további két napba telt, amire kisütött valamit: sajtóközleményt adott ki, amely szerint Pecina az MSZP-vel üzletelt, tehát a szocialisták embere.

Tovább a 444.hu weboldalon.

Kapcsolódó cikkek

A Fidesz 2018-as kampányában is jelen lesz Soros György!

Rubóczki Tamás

Jellemzés röviden

O.L.K.T.

A fideszes megmondóemberke pocskondiázza Manfred Weber!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!