Bölcs Vezető! Érzékeled még magad körül a világot?

0

Szögezzük le, az ötlet jó, a kép pocsék! Merthogy – ti kis kópék – csak a fotó kedvéért ragadtatok kést-villát, lássa a sok szájtáti, a miniszterelnökük milyen sukár gyerek. Menzán eszik! Persze fordítva fogod a kést, szalvéta sincs az asztalon, meg a kéthetes karácsonyi pihenés után is úgy nézel ki, mint valami extra adag pacal feldolgozás előtt. De most őszintén! Ki a picsát érdekli?
Mert ez az egész hazugság! A kibebaszott vigyoroddal (mondták már, hogy pont úgy nézel ki, mint valami szétcsapott Mr. Bean imitátor?) a riadtszemű minisztercskéddel ültök ott, bizonyítandó, hogy a nép egyszerű gyermeke vagy, aki a nemzet iránti alázatból lopja szakmányba a közöst, vereti szét, építi át, záratja le, majd pöffeszkedik bele a várba, és vásároltatja a luxusrepülőket, kizárólag azért, mert valamivel meccsre is kell járni.
A nép szerény, puritán vezére, a puritán repülői, puritán négymilliárdos, várbeli irodája mellett, a Gundel puritán menzáján eszik. Háromszáz forintos csülkös pacalt. Ja! Ki mondta neked ezt a marhaságot? Ki mondta, hogy van ember, aki még benyalja ezt a süketelést? Mert Gulyás Gergely főovodás – állítólagos miniszter – ott melletted a képen biztosan nem. Az arcára van írva minden. Ő már tudja, hogy ebből baj lesz.
De veled mi van? Érzékeled még magad körül a világot? Azt, hogy a Gundel szimbólum a magyarok számára? Az elérhetetlenség, a gazdagság szimbóluma? Azt, hogy a vár számunkra nem a te puccos játékszered, hanem annak a történelemnek a része, aminek te soha nem leszel, legfeljebb csak széljegyzete? Hogy el lehetett bábozni valameddig a szerény népvezér szerepét, de ez az ócska színjáték már megbukott?
Tényleg nem érzed, hogy túlfeszíted a húrt? Hogy persze, málé a magyar, sokat tűr, meg hallgat is, de ha egyszer megindul, akkor ott a vége mindennek?
Te persze semmit nem érzékelsz ebből. Úgy gondolod, hogy néhány beállított fotóval, fordítva tartott eszcájggal, szánalmas Mr. Bean vigyorral ad acta a dolog, helyrebillen megint minden.
De nem! Figyelj haver! Nézz Gulyás szemébe! Azok a szemek azt rettegik, hogy előbb-utóbb rátok fogják gyújtani az egész kócerájt, gundelestől, menzástól, puritán irodástól!
Hallgass rá!