Bogdán László Cserdi polgármestere: Magyarországon a “büdös cigánnyal” büntetlenül bármit meg lehet tenni

0

Bogdán László, Cserdi független polgármestere a héten Raoul Wallenberg – díjban részesült. Ebből az alkalomból beszélgettünk Bogdán Lászlóval a cigányság helyzetéről, a kirekesztésről, a szegregációról. Természetesen kikerülhetetlen volt, hogy megkérdezzük a polgármestert arról is, mit gondol mindarról, ami az elmúlt hetekben Gyöngyöspata kapcsán történt hazánkban.

Az elismerést olyan személyeknek és szervezeteknek ítélik oda, akik, vagy amelyek tevékenységükkel humanista példát mutatnak és segítik a diszkriminációt elszenvedő embertársainkat. Az indoklás szerint a Bogdán László,- a Cserdiben élőknek csak Laci- a díjat azért a kimagasló munkáért kapta, amelyet a kisebbségi és többségi társadalom békés együttéléséért tett az elmúlt közel húsz év alatt.

Az interjú a Városi Kurir oldalán olvasható tovább.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!