BKV: Hazudnak a szakszervezetek a hullafáradt buszvezetőkről és az alacsony fizetésről!

Szakszervezeti vezetők nyilatkozatai alapján az ATV korábban arról számolt be, hogy mind a fővárosban dolgozó buszsofőrök, mind a távolsági buszvezetők is túlterheltek a súlyos létszámhiány miatt, ezért a sofőrök kimerültek is a rengeteg túlórától.

A BKV ezzel kapcsolatban eljuttatta hozzánk közleményét, amelyben azt írják, hogy a csatornának nyilatkozó Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke már több alkalommal tett olyan kijelentést, ami nemcsak megalapozatlan, de teljesen félrevezető volt, és ezt a legutóbbi nyilatkozatát is visszautasítják, amelyet hangulatkeltésnek minősítenek, és nem tartanak szerencsésnek.

A BKV elismeri, hogy a közlekedési ágazatban is szembe kell nézniük a nemzetközi szinten is tapasztalható létszámhiánnyal, de azt írják, 2017-ben időben felismerték ezt a trendet, és átfogó toborzási kampányba kezdtek, aminek eredményeképpen az elmúlt időszakban több száz fővel nőtt a járművezetői létszámuk.

A sofőrök kimerültségével kapcsolatban azt írják, természetesen minden munkavégzés fáradtsággal jár, a társaság közel 10 ezer munkatársa pedig évi 20 millió munkaórában dolgozik, de szerintük nincs nagy fluktuáció a cégnél, és a munkavállalók lojalitását fejezi ki, hogy egy átlagos BKV-s 16 évet tölt a cég alkalmazásában.

A túlórákkal kapcsolatban csak annyit közöltek, hogy a dolgozók foglalkoztatása a törvényben és a társasági szabályozókban meghatározott keretek között történik.

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

A Jobbik beállt Puzsér mögé.

H Miklós

Nincs összeférhetetlenség ugye? – Marad az MTVA élén a Schmidt Mária cégébe tartó Vaszily Miklós!

Rubóczki Tamás

Hiába önt milliárdokat a fociba az állam, a tehetségek mégsem tudnak kitörni a cigánysorról . VIDEÓ

O.L.K.T.

Hozzászólok