Bicskanyitogató stílusban reagált Szél Bernadett Gyurcsány kezdeményezésére!

Tegnap két döbbenetes ügy mutatja meg: valójában hová húz az LMP.

Tegnap derült ki, hogy az LMP kampányfőnöke, Schmuck Erzsébet rendszeresen a Fidesz-holdudvar hírhedt ideológusával, Schmidt Máriával egyeztetett a kampány ideje alatt.

De más is történt tegnap: a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc az összes ellenzéki frakciót megkereste, hogy a gyülekezési törvény botrányos módosítása kapcsán az ellenzék együttesen próbálja megakadályozni azt, vagy legalább erőteljesen tiltakozzanak együtt.

Mint megírtuk: a TASZ jogvédő szervezet aggodalmának adott hangot, hogy a jövőben akár egy év börtönt is kaphat, aki egy gyűlést súlyosan megzavar. (értsd: például kifütyüli Orbán Viktor beszédét)

Az Ungár Péter érdekeltségébe tartozó LMP-s kampányportál, az azonnali.hu diadalittasan számol be róla, hogy az LMP csuklóból elutasította Gyurcsány kezdeményezését a tiltakozásra.

Szél Bernadették nem hajlandóak a DK-val közösen fellépni a botrányos törvénytervezet ellen.

A Jobbik szintén gyurcsányozással és szemkilövetőzéssel utasította vissza az ellenzék közös fellépésének ötletét.

Az MSZP-s Harangozó Tamás ugyanakkor azt mondta a lapnak: ők eddig is nyitottak voltak a párbeszédre, ez a jövően is így lesz. Élesen bírálta egyúttal Jobbik és az LMP „bohóckodását”:

„Szeretném, ha az ellenzéki pártok végre észrevennék, hogy egyenként lesz elkergetve mindenki, aki ezt a bohózatot folytatja”

– mondta Harangozó. A DK részéről Arató Gergely azt közölte: nem adják fel, szeretnék a jövőben bevonni az LMP-t és a Jobbikot is az egyeztetésekbe. Ezek célja, hogy kitalálják: a parlamenti szavazásig milyen figyelemfelhívó akciókkal tudnának hangot adni az ellenvéleményüknek.

Az LMP tehát titokban Schmidt Máriával egyeztet, de a DK-val nem hajlandó közös fellépésre a Fidesz ellen. Van még kérdés, hová húz ez az alakulat?

 

olkt.hu/nyugatifeny.hu


Kapcsolódó cikkek

Orbáni propaganda a földrajzkönyvben

H Miklós

Most kit néz hülyének a Fidesz?

H Miklós

A rendszerváltás a rossz idő miatt elmarad!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!