Bicskanyitogató, hogy a CÖF ismét az adófizetők pénzét herdálja!

2019. március elején a Fideszt támogató, a békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) rendezvényeire szóló meghívókon megjelent a Szerencsejáték Zrt. logója. A meghívók az úgynevezett Civil Akadémia rendezvényeire szóltak, amelyek nem nyilvánosak, regisztrációhoz kötöttek. Az előadásokon a jobboldali szubkultúra bejáratott arcai léptek fel, és többek között az Európai Unió romlottságáról meg a migránsokról szóltak.

Az Átlátszó közadatigénylésben kérte ki a Szerencsejáték Zrt-től a támogatás részleteit. Erre érdemi választ nem kaptak, viszont az állami cég honlapjára felkerültek a 2018 végén és 2019 elején kiosztott támogatások.

Ebből kiderül, hogy a Szerencsejáték tavaly novemberben 70 millió forintos szponzorácis szerződést kötött a CÖF alapítványával. Az Átlátszó újabb adatigénylést indított, ebben arra keresik a választ, miért és mire adták a pénzt.

A HVG 2017-ben derítette ki, hogy a Magyar Villamos Művek – amely szintén állami tulajdonú – 508 millió forintot adott a kormányközeli szervezetnek, ebből szintén részben EU-ellenes propaganda készült.

olkt.hu/atlatszo.hu

Kapcsolódó cikkek

Most már naponta fenyegetnek meg a Fideszesek!

O.L.K.T.

Fővárosi Törvényszék: Ki kell adnia a kormánynak az OLAF jelentést!

Rubóczki Tamás

Áder János, ön minek van?

O.L.K.T.