Bevitték a börtönbe Orbán vendéglátóját, miután hír lett abból, hogy nem akar bevonulni

0

Néhány órával azután, hogy megírták, miként halogatja a Nyíregyházi Városüzemeltető volt igazgatója a börtönbe vonulást, elfogatóparanccsal bevitték. Az illetőnél korábban látogatást tett Orbán Viktor, aki – tudomásunk szerint – egyelőre nem tervezi, hogy új helyén is meglátogatja őt.

Néhány órával azután, hogy megírták, miként halogatja a Nyíregyházi Városüzemeltető volt igazgatója a börtönbe vonulást, elfogatóparanccsal bevitték.

Elfogatóparancsot adtak ki Bocskai Péterrel szemben, és a férfi az éjszakát már a börtönben töltötte – írta meg a 24.hu. Bocskai a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatója, akire 2018-ban szabtak ki jogerős börtönbüntetést, de egészen mostanáig nem vonult be.

Bocskai 2012 szeptemberében olyan vállalkozási szerződést kötött, amelyről a bíróság szerint tudta, hogy az abban foglalt munkákat nem végzi el. A többi vádlott állította ki a teljesítmény-igazolásokat, így hárman majdnem 33 millió forint kárt okoztak.

Országosan a 2014-es választási kampányban lett ismert, miután Orbán Viktor miniszterelnök „váratlanul” megjelent a házban, ahol családjával él. A felvétel még most is megtalálható a kormányfő Facebook-oldalán.

A férfit 2018-ban ítélték el jogerősen, de több halasztási kérelmet beadott, és perújítással is próbálkozott. Legutóbb azt rendelték el, hogy március 3-án kezdje meg a büntetését, de már szólt, hogy az orvosi kezelése miatt csak 4-én tud bevonulni.

Forrás hvg.hu