Betiltják a szlovákok a magyar himnuszt

0

A paragrafus szerint Szlovákiában május 15-től tilos annak a külföldi országnak a himnuszát énekelni, amelyiknek a helyszínen nincs hivatalos küldöttsége.

A törvénymódosítást a Szlovák Nemzeti Párt terjesztette be, mégpedig nyíltan a dunaszerdahelyi DAC labdarúgócsapata miatt. A tiltást megszegők 7000 eurót is fizethetnek.

A  szlovákiai magyar klub messze földön híres fanatikusai hagyományt teremtettek azzal, hogy minden mérkőzést megelőzően, hazai pályán és idegenben egyaránt eléneklik a magyar himnuszt. Ez nagyon nem tetszett a tervezetet beterjesztő egykori válogatott bohócnakfutballistának Dušan Tittelnek sem, aki – miután valaki engedékenyebben szólalt fel a üggyel kapcsolatban – azzal magyarázta agymenését, hogy

Ajánlanám magának, hogy menjen el Dunaszerdahelyre egy meccsre, szívesen elmegyek magával, amikor a DAC 9 ezer szurkolója énekli a magyar himnuszt… Kipróbálhatjuk, és nem tudom, hogy jóleső érzése támad-e majd ettől.

A szlovák nacionalisták elképzelése eredetileg ennél is messzebb ment volna, hiszen magánszemélyekre is ki akarták terjeszteni a tiltást. Egy ellenzéki javaslatnak köszönhetően azonban végül a jogi személyek – cégek, civil szervezetek, önkormányzatok, akár sportklubok – sújthatók pénzbírsággal, az új törvény megszegése esetén.

Persze a nagy harcos, bárkivel is szembeszálló, rendíthetetlen magyar kormány mindezt bizonyára nem hagyja majd szó nélkül. Szijjártó Petike bizonyára már el is indult Szlovákiába, hogy reagáljon erre a szánalmas és nevetséges, óvodás akcióra, SE.

Forrás Zsurpubi https://zsurpubi.hu/cikk/7553-a-szlovakok-fulet-bantja-a-magyar-himnusz-jogszabalyt-hoztak-hogy-ne-lehessen-csak-ugy-enekelni/

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!