Betiltaná a tűzijátékokat és a petárdázást az LMP

0

Környezetszennyező, balesetveszélyes, és a háziállatokat is az őrületbe kergeti a szilveszteri durrogtatás.

A tűzijáték és a petárda használatának betiltását kezdeményezi az LMP – közölte közleményében a párt két társelnöke, Schmuck Erzsébet és Kendernay János.

“A sokkos állapotban megszökött háziállatokról szóló hírek, és a súlyos sérülésekről, tönkrement emberi életekről szóló beszámolók állandó anyagai a január elejei híradásoknak. A társállataink biztonsága és az emberek egészsége érdekében az LMP kezdeményezi a tűzijáték és a petárda használatának teljeskörű betiltását. A szilveszter ünneplése nem lehet szenvedés a társállatainknak” – írják.

A nagy mennyiségben kilőtt rakéták ráadásul jelentősen hozzájárulnak a szmog kialakulásához: németországi mérések szerint a szilveszterkor eldurrogtatott petárdák akár az adott város teljes éves légszennyezettség-kibocsátásának egyötödét is okozhatják.

https://hvg.hu/itthon/20191229_Betiltana_a_tuzijatekokat_es_a_petardazast_az_LMP

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!