Beteg demokráciák, illiberális rendszerek – szénné gyalázták Orbánt Brüsszelben!

0

Könyvbemutatót tartottak ma Brüsszelben ahol Orbán vezetését kritizálták többen is – írja a hirtv.hu.

Beteg demokráciák, illiberális rendszerek – ilyen címmel tartottak konferenciát, valamint könyvbemutatót Brüsszelben, a Európai Parlamentben, ahol a legtöbb negatív példa Magyarországgal kapcsolatban hangzott el. A szervezők a kormányoktól független civil szervezetek felelősségére hívták fel a figyelmet. Civil szervezetek egy kiadványban gyűjtötték össze a lengyel, a magyar, a szerb és a horvát demokrácia visszásságait.

„A civil társadalom a demokrácia értékeit közvetíti. Ahhoz, hogy ezt a munkát el tudja látni, ehhez az kell, hogy szabadon dolgozhasson. És Magyarországon, Lengyelországon és sajnos egyre több helyen azt lehet látni, hogy azokat a civil szervezeteket, amelyek a jogállamisággal, demokráciával, az európaiságunkkal foglalkoznak, azokat egyre több támadás éri”

– nyilatkozta Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke. A kiadvány bemutatóján nagyon sok bírálat érte Orbán Viktort, amiért illiberális demokráciát épít.

„A magyar rendszert is a diktatúra és a liberális demokráciák közé szokás helyezni, egy szürke zónába, hibrid rendszereknek is nevezik őket, nagyon sok diktatórikus vonásuk van, de még nem teljesen számolódott fel a demokrácia”

– mondta a rendezvényen Hegedűs István, a Magyarországi Európa Társaság elnöke. Egy liberális holland képviselő, aki a kötelező menekültkvóta híve, a magyar miniszterelnök bevándorlásellenességét tette szóvá.

„Antidemokratikus nyilatkozat a szíriai menekülteket muszlim inváziónak nevezni. Orbán úr, láttunk már ilyen fajta boszorkányüldözést ezen a kontinensen. De soha többé nem szeretnénk ezzel találkozni. Nem akarjuk ezt látni Európában, még egy választási kampány részeként sem. Ez elfogadhatatlan”

– hangoztatta Sophie in’t Veld. A kötet bemutatóján a résztvevők azt javasolták Orbán Viktornak, hogy ha nincs tisztában az uniós alapértékekkel, akkor nyomtassa ki azokat és ragassza fel az irodája falára.

 

(Hír TV)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!