Besz@rás! Felszólították a Lidl-t, hogy ne adja ilyen olcsón a dinnyét

Az agrárkamara felszólítja a Lidlt, hogy ne adja ilyen olcsón a dinnyét!
A kamara szerint ez tisztességtelen piaci magatartás.
EZEK BESZÉLNEK TISZTESSÉGRŐL?
Lidl Magyarország által a magyar dinnyeszezon közepén meghirdetett árletörő akció kárt okoz a magyar dinnyetermelőknek, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint a kereskedelmi lánc ezzel a döntésével bedöntheti a magyar dinnyetermelést, és lehetetlenné teszi a minőségi dinnye előállítását.

Az agrárkamara szerdán közölte az MTI-vel, hogy a Lidl által alkalmazott árazás mellett nem lehet jó minőségű dinnyét előállítani, ugyanis a szezonnak ebben a szakaszában – a többéves piaci tapasztalatok alapján – reálisan, a bekerülési költségeket is figyelembe véve, kilogrammonként 150 és 200 forint közötti fogyasztói áron lenne árusítható ez a gyümölcs, a Lidl viszont jelenleg kilogrammonként 99 forintért árusítja a magyar dinnyét.

Márcsak az a kérdés, hogy a vásárló le van szarva talán, hogy vegyen drága magyar dinnyét.
Nem a magyar áruk ellen emelünk hangot, viszont többszázezer fogyasztó érdekeit is kellene nézni, akik örülnek ha olcsó a dinnye és mindegy honnan származik.
Forrás Magyarnarancs

Kapcsolódó cikkek

Orbán meghívta Karácsonyt

O.L.K.T.

Az évszázad vihara csap le hamarosan Amerikára, videó

O.L.K.T.

Mészáros. Féldisznó. Index. Mi a közös bennük?

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!