Benjámín Netanjáhú megalakíthatja az ötödik kormányát

0

Miután már majdnem az összes szavazatot megszámolták az izraeli választások után, úgy tűnik Benjámín Netanjáhú megalakíthatja az ötödik kormányát is, ami rekordnak számít. A győzelmi beszédében kolosszális győzelmet emlegetett, pedig kedd este még olyan szoros volt az eredmény, hogy mindkét oldal bejelentette győzelmét.  Aztán szerdán meg ellenfele, Benny Gantz mégis elismerte a vereséget. Az eredményhez már Donald Trump is gratulált Netanjáhúnak.

A jelenlegi állás szerint Netanjáhú pártjának, a Likudnak és jobboldali, vallásos koalíciós partnereinek 65 helye lesz a 120 fős Kneszetben. Ezzel ő lehet a leghosszabb ideig szolgáló izraeli miniszterelnök. Ugyanakkor az a következő hónapokban dől el, hogy vádat emelnek-e ellene abban a három korrupciós ügyben, amikkel összefüggésbe hozták. Gantz azt ígérte, hogy ellenzékben pokollá teszik a Likud életét.

(olkt.hu/BBC)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!