Bejönnek az oroszok – Putyin pincsije már hazudik!

# # # #

Az orosz Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank) székhelye Budapestre költözik – közölte Varga Mihály a bank kormányzótanácsának december 4-i ülésén egyhangúlag meghozott döntésről, ami felhatalmazást is adott a bank elnökének az erről szóló megállapodás aláírására.

A kb. 1000 milliárd euró mérlegfőösszegű bank magyarországi székhelye 2019 második felében nyílhat meg, a tervek szerint a teljes központ 2-3 éven belül települ Magyarországra. Az ideköltözés már nyáron felmerült, a végleges döntés most született meg – írja az Index.

A moszkvai székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank fejlesztési projektekre, beruházásokra ad közép- és hosszútávú hiteleket. 1970-ben a KGST tagjai közül a Szovjetunió, az NDK, Csehszlovákia, Lengyelország, Magyarország, Bulgária és Mongólia alapította.

Varga Mihály pénzügyminiszter és Nyikolaj Koszov, a Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank, IIB) elnöke szándéknyilatkozatot ír alá a pénzintézet új európai regionális irodájának Magyarországra hozataláról a Pénzügyminisztériumban még a nyáron. Azóta többször is kérdezték róla Orbán Viktor miniszterelnököt, de ő eddig semmi érdemlegeset nem nyilatkozott ez ügyben, csak annyit, hogy ezzel a lépéssel javulhat a bank beágyazottsága az Európai Unió gazdasági rendszerébe, illetve tovább bővülnek más pénzügyi intézményekkel való együttműködés lehetőségei Magyarországon. Orbán a Kossuth Rádióban annyit mondott még, hogy a tagállamok összességében a bank versenyképességének és fejlesztési lehetőségeinek nagymértékű javulását várják a székhely Budapestre költözésétől.

 

 

olkt.hu/index.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Válasz Georg Spöttlének!

O.L.K.T.

A koraszülötteket sodorja veszélybe Orbán dilettáns egészségügyi kormányzata

O.L.K.T.

Egy zalaegerszegi gimnazista nyílt levele a választásról – érdemes elolvasni!

Rubóczki Tamás