Befostatok mi? – Kovács Zoltán aggódik, hogy rendkívül kevés EU-s pénzt kap majd Magyarország

A bevándorláspártiak bosszúhadjáratot vezetnek Magyarország ellen, mert kiállt a migrációs politika ellen – jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Varga Judit igazságügyi minisztert hétfőn Brüsszelben hallgatta meg az általános ügyek tanácsa a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról.
Kovács Zoltán szerint a nap tanulsága, hogy politikai eszközként használják az európai intézményeket.

Olyan bosszúhadjáratot vezetnek egy ország ellen, amelyre egyrészt nincs politikai felhatalmazás, másrészt – mint kiderült – valójában egyáltalán nem tükrözi a tagállamok többségének akaratát, szempontjait.

Kiemelte: egy politikai eljárásból próbálnak jogi eljárást “eszkábálni”. Az alapvető probléma, hogy bár a jogállamiság mindenkinek fontos alapelv, a jogállamiság tartalma, az eljárások, az intézmények közötti viszony nem vethető össze egymással. Például a magyar és a lengyel eljárásbeli, felfogásbeli különbségek nem teszik lehetővé az objektív összehasonlítást.

Az államtitkár szólt arról is: az, hogy újabb feltételekhez kötnék az uniós pénzek elosztását, teljesen kizárja a jogállamiságot.

Ez csak a tagállamok döntése, az uniós alapszerződés után következhetne – jegyezte meg.

Kovács Zoltán szerint a “legnagyobb lóláb” a Magyarországgal szembeni eljárásban az anyagi felelősségvállalás, amelyet számon kérnek Magyarországon, valójában arról szól, hogy az elmúlt években beengedett migránsok integrációjának költségeit másokkal akarják megfizettetni. Ez a migrációpárti erők bosszúja azokkal szemben, akik elutasítják ezt a felfogást – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek

Washington Post: Nagyon furcsa, hogy Borkait újraválasztja a nép ekkora korrupcióban!

O.L.K.T.

Handó Tünde: Miért kéne lemondanom?

Rubóczki Tamás

Mészáros most szarvasfarmot akar venni!

H Miklós