Bayer Zsolt nyíltan megfenyegette a magyar lakosságot!

0

“Ne akarjátok, hogy elfogyjon a türelmünk. Világos?”

 

A hazai baloldal és a liberálisok két évvel ezelőtti álláspontja szerint a vasárnapi munkavégzés és a túlóra nem pusztán szükséges, hanem egyben nagy „lehetőség” is, amely lehetővé teszi a dolgozóknak több pénz keresését. Ehhez a dolgozónak és a munkaadónak persze írásban meg kell állapodnia egymással. Napi(!) 12 óra fölé persze nem mehet a túlóra, a vasárnap pedig különben sem attól szent, hogy ne lehetne dolgozni.

Ugyanez a baloldali és liberális ellenzék ma szétordítja, szétfütyüli, sípolja és garázdálkodja a parlamenti munkát, mondván, a kormány „rabszolgatörvényt” vezet be, és tönkreteszi szegény dolgozók életét.

Esetünkben a „rabszolgatörvény” pontosan ugyanazt a funkciót tölti be, mint két évvel ezelőtt a munkával töltött vasárnap elnevezése „szabad vasárnapnak”: kommunikációs blöff. S akkor lássuk, miről is van szó valójában, mi is a mi Valóság nevű nagybátyánk, amely csöndben mosolyog a szétordított, szétfütyült felszín alatt.

Az Európai Unióban átlagosan 416 óra túlórát tesznek lehetővé a törvények, de vannak országok, ahol ez felmegy 500 óra fölé, ráadásul ezeken a helyeken ez nem is önkéntes és megegyezésen alapuló túlmunka, hanem kötelező vállalás. Innen kiindulva kell értelmezni az ellenzék azon állítását, miszerint ezzel a törvénnyel a magyar kormány az egész Unióban példátlan módon megterheli a munkavállalókat.

Ez is hazugság, miképpen az ellenzék összes többi állítása. Nézzük sorjában:

Azt állítják, hogy a túlórákat három évente kell majd kifizetni. Hazugság: ezután is ugyanúgy havonta kell kifizetnie a túlórákat a munkaadónak.

 

 

Azt állítják, hogy ez a törvény KÖTELEZI a munkavállalókat túlóra végzésére. Hazugság: a túlóra végzéséhez ezután a munkavállaló és a munkaadó megállapodása szükséges – pontosan úgy, ahogy azt Lukács Zoltán MSZP alelnök két évvel ezelőtt nagy hangon követelte. (Kiegészítés: azt ordibálják még ennek kapcsán, hogy a dolgozó úgysem tud ellentmondani a munkaadójának, mert kiszolgáltatott és legfeljebb elbocsájtják, ha nemet mond a túlórára. Hazugság: Magyarországon ma munkaerőhiány van. Nem úgy, mint a baloldal és a liberálisok kormányzásai alatt, akkor valóban munkanélküliség volt, ebből következően a dolgozók valóban ki voltak szolgáltatva munkaadójuknak. Mivel ezek csak ezt ismerik, most is ebből indulnak ki. Ki mint él, úgy ítél. Ma azonban a munkaadók lasszóval fogják a munkaerőt, ebből következik a béremelés kényszere, továbbá az is, hogy kénytelenek megegyezni a munkavállalóikkal, túlóra dolgában is.)

 

Azt állítják, hogy ez a törvény csorbítja a szakszervezetek jogait. Hazugság: semmiben sem érinti a szakszervezetek jogait, pusztán arról van szó, hogy ezután a munkaadó és a munkavállaló egymás között is megegyezhet a túlórákról, nem kell hozzá a szakszervezet közbeiktatása. Éppen úgy, ahogy két évvel ezelőtt Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke nagy hangon követelte.

 

Azt állítják, hogy ezután hat napos lesz a munkahét. Hazugság: a munkahét továbbra is öt napos marad. (Kivéve például a kereskedelmi dolgozóknak, akik vasárnapi munkavégzését éppen a baloldal és a liberálisok „harcolták ki”.)

Azt hiszem, mindebből világosan kirajzolódik a valóság, és az is, hogy a jelenlegi ellenzéknek nem pusztán a valósághoz nincsen köze, hanem a becsülethez, a tisztességhez, az igazsághoz sincs. Ezek tényleg fogalmatlan, ostoba, de legalább becstelen és aljas gazemberek is, akik a gondolat és a vitaképesség hiányát egyre fokozódó agresszióval igyekeznek pótolni.

S akkor néhány szó a tüntető hülyegyerekekről.

Ország-világ láthatta, ahogy ezek a szintúgy fogalmatlan mama kedvencei, egybites, egyenszakállas hungarocell forradalmárok keresztül-kasul vonaglanak a városon, hidat, utat torlaszolnak, székházra másznak, közben diktatúrát kiáltanak, trágárkodnak, végezetül pedig rátámadnak a rendőrökre, megpróbálják felgyújtani a Kossuth téri karácsonyfát, majd padokat törnek össze és gyújtanak fel, törnek-zúznak – mindezt a „szabad és független” média tapsával kísérve, amely „szabad és független” média egyes képviselői ott pózolnak a barikádokon – lásd Hont András (HVG) szereplését. „Ég a fenyő ég a rendőr” üvöltözték ezek a szerencsétlen fröccsöntött leninfiúk, és ideje nyugodtan, ám annál határozottabban kijelentenünk a következőket:

Elsőként azt, hogy:

“ezeknek nem jár a felmentés jézusi megfogalmazása, amely szerint „nem tudják, mit cselekszenek”.

De. Tudják. Történelmet és forradalmat akarnak csinálni, mert kimaradtak a történelemből, és unatkoznak. És meg vannak győződve arról is, hogy mindehhez nekik joguk van. Fontos tudnunk és képviselnünk: nem, ezeknek a hülyéknek ehhez nincs joguk.

Másodszor azt, hogy ezek a nyomorultak azt hiszik, hogy egy rendőrkordonnal s persze azon túl a kormánnyal állnak szemben, a rendőrkordont és azon túl persze a kormányt provokálják, támadják, dobálják, mocskolják. Nem. A rendőrkordon és a kormány mögött közel hárommillió szavazópolgárt provokálnak és mocskolnak, és most van itt az ideje nyugodtan ám határozottan kijelenteni:

ne akarjátok, hogy elfogyjon a türelmünk. Világos?

Mindezek szem előtt tartásával békesség a földön a jóakaratú embereknek, és áldott, békés karácsonyt mindenkinek.

 

 

olkt.hu