Bayer Zsolt büntetlenül szidalmazhatta Nagy Blankát!

Állampolgári bejelentések nyomán vizsgálta a Médiatanács (NMHH) az Echo TV Bayer show-jának január 13-i adását, amelyben a publicista szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis prolinak, kretén, barom állatnak nevezte az erősen kormánykritikus, trágár szavakat sem mellőző beszédeiről ismert, 18 éves Nagy Blankát.

A bejelentők szerint a műsorban megsértették az emberi méltóságot, a személyiségi jogokat és jó hírnévhez fűződő jogot, de azt is kifogásolták, hogy az adás korhatár-besorolás nélkül került fel később a Youtube-ra. 

A Médiatanács úgy döntött, hogy nem indít eljárást, mivel „a bejelentésekben vitatott tartalom egy konkrét személlyel kapcsolatos véleménynyilvánítás volt, amely önmagában – bár az valóban sértő lehetett az érintett személyre nézve – alkalmatlan arra, hogy a magánérdek sérelmén túlmutató, a közösség sérelmét is megvalósító médiaszolgáltatói magatartásnak legyen tekinthető.”

A tanács szerint a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategória szempontjából

problematikus elemet a műsorszám nem tartalmazott

– írja a hvg.hu.

olkt.hu/hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Nyílt levél Orbán Viktornak!

Rubóczki Tamás

Orbán Ráhel családi maffializmusát bebizonyította az OLAF

O.L.K.T.

De szeretnék…

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!