Barát Gábor: botrányos ami a nyugdíjak kifizetése körül történik!

Bármelyik rendszerrel előfordulhat, hogy közbejön valami hiba, de ilyenkor az a tisztességes, ha az adott intézmény vezetője azonnal kiáll a nyilvánosság elé és tájékoztat a hibáról, késedelemről. Barát szerint a nyugdíjasok a kereskedelmi bankok nyitása után már számítanak a pénzükre, kiváltképp most, amikor a decemberi nyugdíj korábbi kifizetése miatt majd másfél hónap telt el, és tudjuk, a karácsony minden családi kasszát kiürít.

“A mi időnkben” a Fidesz azonnali lemondásokat követelt volna, még a kormányfő távozását is, ha ilyesmi előfordul – mondta a volt főigazgató, majd hozzátette, szerencsére ilyen nem esett meg azokban az időkben.

Azt is elmondta, hogy a világon mindenütt a legérzékenyebb a nyugdíjasok pénze, az hogy időben megkapják. Úgy gondolja, hogy új informatikai rendszerre állt át a Magyar Állam Kincstár. A jogszabály azt írja elő, hogy a bank nyitásakor kellene ott lenni a nyugdíjpénzeknek, de ez nem történt meg. Negyedórás csúszás esetleg beleférne, most azonban nemhogy a pénzre, de még az első közleményre is órákat kellett várni.

Barát szerint feltehetően jobb lesz az új informatikai rendszer, de annak tesztelésekor nem ügyeltek eléggé a biztonságra, márpedig épp a nyugdíjak kényes mivolta miatt háromszoros óvatosságra kellene törekedni. A szakember még egyszer kihangsúlyozta, hogy tájékoztatás helyett a felelőség elhárításának tanúi lehetünk a bank és a MÁK részéről is. Az esetnek következményekkel kellene járnia a felelősök megnevezésével -jelentette ki Barát Gábor.

 

Szerző: Németh Péter

 

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Most már naponta fenyegetnek meg a Fideszesek!

O.L.K.T.

Te tetted ezt Orbán Viktor!

O.L.K.T.

Agymosó képekkel próbálja befolyásolni dolgozóit a győri Audi!

Rubóczki Tamás