Bankkártyás perselyt állítottak fel a templomban

Ki lehet választani, hogy valaki 500, 1000 vagy 3000 forintot kíván adományozni, majd lehet érinteni a kártyát. Azt mondják, hogy a vasárnap esti, úgynevezett jezsuita nyolcas misére járó, az Y és Z generációhoz tartozó fiatalokat hagyományos eszközökkel nemigen lehet bevonni a templom támogatói körébe, készpénzt a többségük már nem is hord magával. Ezért döntött úgy a templomigazgató, hogy megteremti a bankkártyás adakozás lehetőségét.

A jezsuitáknál a szertartás közbeni perselyezés egyébként is tabu, ugyanis a rendalapító, Szent Ignác még a XVI. században megtiltotta, hogy a Jézus Társasága szentmiséin az imádság és a pénzcsörgés összemosódjon.

Forrás: Jenei Miklós /https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/07/14/bankkartyas_perselyt_allitottak_fel_a_templomban_a_jezsuitak/?fbclid=IwAR3lLZ31Ld1nNjPqncPaSntb9EW3YWLWoloqME42etQbJ2BWFDVaEkto3Tw

Kapcsolódó cikkek

Átverte a Fidesz az egészségügyi dolgozókat – elszállt a pulykapénz!

Rubóczki Tamás

Nem dolgoznak a rendőrök jövő hét szerdán

O.L.K.T.

Habony Árpád ismét be volt drogozva Orbán évértékelőjén?! (Videó)

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!