Bánki Erik undorító módon alázta meg az EÜ dolgozókat és a pedagógusokat! (Videó)

Bánki Erik szerint a tanárok és az egészségügyi dolgozók bére is nőtt, így a képviselőknek is jár a fizetésemelés. Csak azt elfelejtette hozzátenni, hogy míg az ország államcsőd közelében hanyatlik, addig egy petákkal sem kaphatnának többet az országgyűlési képviselők.

“Mindig kényes téma a képviselők fizetése,” kezdte a fizetésemelés megindoklosát a kormánypárti Bánki Erik az EchoTV Napi Aktuális című műsorában. A gazdasági bizottság fideszes elnöke indoklása úgy szólt, hogy:

“nézzük végig az egész társadalmat: (..) az átlagbérek több mint ötven százalékkal nőttek. Ha egyes csoportokat nézünk akkor, a pedagógusok bére több mint ötven százalékkal nőtt, az egészségügyi dolgozók bére pedig több mint hatvan százalékkal fog.”

“Az utolsó szektor maradt a képviselők fizetése. 16,5 százalékkal nő a képviselők bére, nem lehet nem mértéktartónak nevezi,”

– folytatta Bánki.

“Hiszen ahogy a társadalom összes többi részének, úgy a képviselőknek is jár a gazdasági teljesítménnyel arányos emelés,”

– zárta sorait Bánki.

olkt.hu vélemény:

Bánki ezek szerint álomvilágban él. Az ország gazdasága nem szárnyal, hanem drasztikusan zuhan, az átlagfizetések semmit nem nőttek semelyik közszférában  lassan 3 éve, az EÜ dolgozók továbbra is éhbérért dolgoznak nappalból-éjszakába, majd éjszakából-nappalba, a pedagógusok pedig örülnek, ha megélnek a havi nettó 120 ezerből. Szóval annyit mondanék még, hogy Bánki szerintem húzz a [email protected]!

 

olkt.hu


Kapcsolódó cikkek

Vona Gábor: Hogy hol dől el Magyarország jövője? VIDEÓ

O.L.K.T.

Dobrev Klára exkluzív interjút adott…

Rubóczki Tamás

VALÓDI HÍREK Az MTVA-ból hazugságok nélkül. VIDEÓ

O.L.K.T.