Bangóné Borbély Ildikó szétgyalázta Kásler Miklóst!

A minap megjelent a 2020-as és a 2021-es költségvetés sarokszámait kőbe véső kormányhatározat. Kemény számokkal: a kormány befagyasztja az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó költéseket, azaz a sok sebből vérző egészségügy kiadásait is. Komáromi Zoltán szerint ez gyalázatos, de teljesen tudatos lépés a kormány részéről amiről itt írtunk bővebben.

Most pedig Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s frakcióvezető-helyettes pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: évente 30 ezer beteg hal meg Magyarországon azért, mert nem kap megfelelő egészségügyi ellátást.

“Több mint 1400 településen nincs patika, 334 körzetben tartósan betöltetlen a háziorvosi praxis, 231 körzetben a fogorvosi ellátás; a védőnői szolgálatot 400 körzetben csak helyettesítéssel tudják megoldani”

– sorolta az ellenzéki politikus, rámutatva: a korai halálozás mértéke magasabb azokon a helyeken, ahol nincs háziorvos.

Hozzátette, ráadásul az alapellátást végző orvosok harmada 60 év feletti.

A képviselő kifogásolta, hogy a kormányzat szerinte a szakma véleményére sem hallgat. Ezért arra is felszólította a kabinetet: “porolja le” az orvosi kamara 2017-ben készített, tizenkét pontos javaslatát az egészségügy helyzetének javítására.

Egyébként tegnap Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a kormányinfón agyon dicsérte magukat és Kásler Miklós EMMI minisztert ezért Gulyás leszögezte: a kormány elégedett Kásler Miklós és tárcája munkájával, a miniszter a kormány szerint kiválóan végzi a munkáját, amit a Gyurcsány kormány akkor tönkretett.

Az Index újságírójának felvetésére, mely szerint a budai várbeli szimbolikus felújításoknál nem fontosabb-e a  Honvédkórház ügye, Gulyás többek között azt is kijelentette:

„Mindent megtettünk annak érdekében, hogy az egészségügy jó helyzetben legyen”, de mint mondta, azt nem állítja, hogy ne lehetne még több pénzt költeni rá.

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Magyarország a lehetőségek hazája gazembereknek! Mivel a főnök maga is az.

O.L.K.T.

Rtl klub, Index, facebook. Ezek a médiumok lesznek Orbán új ellenségei.

H Miklós

SZÖRNYŰ HELYZETBEN AZ EGÈSZSÈGÜGY!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról!

Sikeresen feliratkoztál!