Bangóné Borbély Ildikó szétgyalázta Kásler Miklóst!

A minap megjelent a 2020-as és a 2021-es költségvetés sarokszámait kőbe véső kormányhatározat. Kemény számokkal: a kormány befagyasztja az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó költéseket, azaz a sok sebből vérző egészségügy kiadásait is. Komáromi Zoltán szerint ez gyalázatos, de teljesen tudatos lépés a kormány részéről amiről itt írtunk bővebben.

Most pedig Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s frakcióvezető-helyettes pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: évente 30 ezer beteg hal meg Magyarországon azért, mert nem kap megfelelő egészségügyi ellátást.

“Több mint 1400 településen nincs patika, 334 körzetben tartósan betöltetlen a háziorvosi praxis, 231 körzetben a fogorvosi ellátás; a védőnői szolgálatot 400 körzetben csak helyettesítéssel tudják megoldani”

– sorolta az ellenzéki politikus, rámutatva: a korai halálozás mértéke magasabb azokon a helyeken, ahol nincs háziorvos.

Hozzátette, ráadásul az alapellátást végző orvosok harmada 60 év feletti.

A képviselő kifogásolta, hogy a kormányzat szerinte a szakma véleményére sem hallgat. Ezért arra is felszólította a kabinetet: “porolja le” az orvosi kamara 2017-ben készített, tizenkét pontos javaslatát az egészségügy helyzetének javítására.

Egyébként tegnap Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a kormányinfón agyon dicsérte magukat és Kásler Miklós EMMI minisztert ezért Gulyás leszögezte: a kormány elégedett Kásler Miklós és tárcája munkájával, a miniszter a kormány szerint kiválóan végzi a munkáját, amit a Gyurcsány kormány akkor tönkretett.

Az Index újságírójának felvetésére, mely szerint a budai várbeli szimbolikus felújításoknál nem fontosabb-e a  Honvédkórház ügye, Gulyás többek között azt is kijelentette:

„Mindent megtettünk annak érdekében, hogy az egészségügy jó helyzetben legyen”, de mint mondta, azt nem állítja, hogy ne lehetne még több pénzt költeni rá.

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

360 milliót csaltak el egy magyar fesztivál szervezői!

H Miklós

A Fidesz üdvözölte Ahmed H. 7 év fegyházbüntetésű ítéletét a röszkei terroristaperben!

Rubóczki Tamás

Ezt látnod és hallanod kell! VIDEÓ!!!

O.L.K.T.