Bangóné Borbély Ildikó: “Beledöglünk abba amit Orbánék kitaláltak jövőre”

Bangóné Borbély Ildikó az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint ma Magyarországon több tízezer ember csak azért hal meg, mert nem kapja meg a megfelelő ellátást.

Elmondta, a kórházak adóssága elérte 70 milliárd forintot, ez pedig már a betegellátást veszélyezteti.

Bangóné hozzátette: az adósság rendezése miatt a beszállítók Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordultak, mert veszélyben van a vállalkozásuk működése és akár több tízezer munkavállaló állása is megszűnhet.

Kitért arra, hogy a parlament szerdán elfogadott egy olyan törvényt, amely alapján 500-700 ezer ember veszítheti el az ingyenes egészségügyi ellátást. A kormányzatnak ez a karácsonyi ajándéka – hangoztatta.

A politikus azonnali intézkedésre szólította fel Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét.

Ha nem tesz semmit, akkor Orbán Viktorhoz fordul, hogy menessze a minisztert, mert a helyzet tarthatatlan – közölte az ellenzéki politikus.

Bangóné Borbély Ildikó jelezte, a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi klinikai tömbjének elhúzódó költözése miatt írásbeli kérdéssel fordul a miniszterhez.

Elmondta, a dolgozóktól kapták meg azt a levelezést, amelyben a tömb igazgatója azt írja, hogy a költözéssel megbízott kancellári biztos december elejéig semmilyen lépést nem tett a budai klinikai egységek Pestre költözése érdekében.

A tömb igazgatója többször jelezte, hogy őt soha nem hívták meg a költözéssel kapcsolatos egyeztetésekre, most pedig őt akarják felelősségre vonni a kancellári biztos által el nem végzett feladatok miatt – ismertette.

Kapcsolódó cikkek

Félelmetes igazság. Vajon téged mennyire ráz meg?

O.L.K.T.

Nyelvvizsgát küldtek a dühös fiatalok a fideszes kormánytagoknak! + Videó!

O.L.K.T.

Hanyattesés: Ismét világgazdasági válságot emlegetett, és a nemzetközi politikában is elhelyezte magát Orbán Viktor!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!