Bangóné Borbély Ildikó: Azonnali beavatkozás kell az egészségügyben!

Az egészségügy nincs rendben – jelentette ki napirend előtti felszólalásában kedden Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő, aki Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter több, a népjóléti bizottság előtt elmondott állítását vitatta.

A szocialista politikus munkaerőhiányról beszélt, amely miatt a kórházi osztályok egy részét nem tudják használni az intézmények. Idézte azokat a véleményeket, amelyek szerint strukturális gond is van az ellátásban. Szólt a kórházi fertőzések problémájáról, az intézmények tartozásainak növekedéséről és a finanszírozás növelését szorgalmazta.

Mikor ismerik el, hogy azonnali beavatkozás kell az egészségügy területén? – tette fel a kérdést.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára arra emlékeztetett, hogy az OECD adatai szerint 2003 és 2010 között a fejlett országok közül egyedül Magyarországon csökkent reálértéken az egészségügy GDP-arányos forrása. A kormány akkor érzékelhető forrásokat vont ki a szektorból – mutatott rá.

Ezzel szemben, az OECD szerint 2010 óta a hetedik legnagyobb arányban növelte az egészségügyi ráfordításait az ország – hangsúlyozta.

Rétvári ezek után az MSZP-SZDSZ kormány intézkedéseit sorolta, miszerint négy kórházat, tizenhatezer kórházi ágyat számoltak fel és hatezer egészségügyi dolgozót bocsátottak el.

Kijelentette: az európai léptéknek megfelelő az orvosok aránya. Az ápolókét valóban növelni kellene – ismerte el, hozzátéve: ezért emelik a bérüket.

Ha ennyire aggódik az egészségügy helyzetéért, győzze meg a budapesti ellenzéket, hogy a fővárosi közgyűlésben ne szavazzon a szuperkórház ellen – tanácsolta a képviselőnek Rétvári Bence.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pintér Sándor és a furcsa véletlenek

O.L.K.T.

A nemzet gázszerelője megszólalt a fociról

O.L.K.T.

Orbán: “Még 15 évre tervezek!”

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!