Bakondi továbbra is hazudik és megfélemlít!

0

Intézkedéseket kellett tenni a határok védelmében – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György közlése szerint az év eleje óta 1250 tiltott határátlépési kísérlet történt, ilyen magas számot januárban még nem regisztráltak.

Nagyon sok migráns tartózkodik a görög szigeteken és a szárazföldön, a horvát-bosnyák határ térségében, valamint a magyar határ térségében is.

Ha szükséges, további erőket tudnak a magyar határra vezényelni.

Azt is elmondta, hogy növelték az Észak-Macedóniában a határok őrizetét segítő magyar rendőrök létszámát.

Mint pár nappal ezelőtt megírtuk, hogy a Frontex jelentése szerint 2019-ben érkezettek száma 92 százalékkal alacsonyabb volt a migrációs válság tetőpontján, 2015-ben feljegyzett több mint 1 milliónál.

Azaz az EU part- és határvédelmi ügynökségének friss értékelése szerint abszolút nincs migránsveszély Magyarországon, tehát hatéves mélypontra süllyedt tavaly az illegálisan érkező bevándorlók száma az Európai Unióban, valamivel több mint 139 ezer embert regisztráltak a tagországok külső határain.

Egyszóval nem értjük a fideszes megfélemlítést és a népnek való hazudozást, mikor a Frontex hivatalosan is kimondta, hogy nincs migránsveszély.