Bakondi szerint egyre több migráns tart Magyarország felé és hosszú ideig is maradhatnak

Hosszú távon is számolni kell a migrációval, annak súlyos politikai, biztonsági következményeivel – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: bizonyos képviselőcsoportokhoz tartozók folytatni akarják azt a politikájukat, amelynek része a migránsvízum, az, hogy a politikai menekültek és a gazdasági bevándorlók között nem szabad különbséget tenni, s állampolgárságot is adnának a bevándorlóknak.

Azzal kapcsolatban, hogy az olasz kormány az állampolgárságot is megadná a bevándorlóknak, Bakondi György megjegyezte, az állampolgársággal együtt szavazati jogot is kapnának az emberek, így ez hosszú távú politikai következményeket jelent.

A főtanácsadó azt mondta: egyre több jel utal arra, hogy a Görögországban lévő bevándorlók nem akarnak visszamenni Szíriába, hanem el akarnak indulni Európa felé.

Ezért az Európai Bizottságnak, az Európai Parlamentnek sürgős intézkedéseket kell tennie annak érdekében, hogy Görögország betöltse azt a szerepet, amelyet eddig nem töltött be: azt, hogy az illegális bevándorlókat tartsák távol a kontinenstől – jelentette ki Bakondi György.

Kapcsolódó cikkek

Döbbenetes videó látott napvilágot: Ki az a Brüsszel? Hát Soros György!

Rubóczki Tamás

A tüntetők elfoglalták a Halászbástyát! (Élő)

Rubóczki Tamás

Szorul a hurok a Fidesz nyaka körül. Lehet, hogy kevés lesz már a migráncsozás és a sorosozás.

O.L.K.T.