Bakondi: Ismét támadni fognak a migránsok tavasszal!

0

Egyre több migráns érkezik Magyarország területére különféle módszerekkel majd a tavasz közeledtével:

“a kerítés alá ásott alagutakon, a kerítésen létrán átmászva, kerítést átvágva, vízi úton, úszva, uszadékfán, palackokon és leplombált kamionokban”

– mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán, hétfőn.

Bakondi György közölte: Magyarország déli határánál a közelmúltban több alagutat találtak, amelyek migránsok bejutására alkalmasak.

Az embercsempészek más, kerítéssel őrzött határon is alkalmazzák ezt a módszert, például az Egyesült Államok és Mexikó között, vagy Izrael határainál.

A magyar hatóságok éjjellátó és hőérzékelő rendszerekkel, drónokkal és helikopterekkel vigyázzák az államhatárt – mondta a szakember.

Kiemelte, a görög szigeteken már tarthatatlan a Törökországból érkező migránsok helyzete, ezért megkezdődött a kontinensre szállításuk.

A probléma az, hogy ezek a migránsok többnyire nem menedékért folyamodnak, hanem elindulnak a jobb életlehetőségeket kínáló nyugat-európai országok felé – figyelmeztetett Bakondi György.

Azzal a szomáliai fiatalemberrel kapcsolatban, aki a gyanú szerint a napokban megerőszakolt egy nőt Budapesten, a főtanácsadó azt mondta: oltalmazotti státusban tartózkodik Magyarországon.

Forrás: MTI

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!