Bakondi György szerint migránskaraván érkezhet az EU-s választásokig Magyarország irányába!

A tavalyi tapasztalatok alapján egyre több államból, újabban főképp Iránból, Afganisztánból és Pakisztánból indulnak útnak migráns karavánok Európa felé, ezzel egyidejűleg Magyarországra is – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Bakondi György hangsúlyozta, hogy a görög menekültügyi adminisztráció lassúsága miatt sokan jutnak be a kontinensre illegálisan, Németország pedig továbbra sem tud érvényt szerezni a kiutasításoknak. A migránsok rendszerint elszöknek vagy elrejtőznek a rendvédelmi hatóságok elől – tette hozzá.

A főtanácsadó megjegyezte, hogy Törökország a területén tartózkodó csaknem 4-5 millió bevándorlónak csak egy részére számít munkaerőként, a többiek a jólét reményében továbbindulhatnak Európa belseje felé, ami óriási veszélyt jelent Magyarországra is.

Bakondi György megismételte a kormány álláspontját arról, hogy az illegális migrációt meg kell állítani a külső határokon, Európába csak azok jöhessenek be, akiket már ellenőriztek, és akik valóban menedékjogra jogosultak; a problémát nem behozni kell, hanem ott segíteni, ahol a baj van, a többi között pénzügyi, gazdasági, szociális intézkedésekkel.

Bakondi György szerint nemsokára az a mennyiségű menekült ami a kormány informátorai szerint Magyarország felé tart az EP választásokig, de lehet hamarabb ideér a déli határhoz.

(MTI)

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

A NER aljasságai a társadalommal szemben

O.L.K.T.

Tarlós szócsöve és Habony jobbkezének a felesége is kormányszóvivő lett!

O.L.K.T.

Szétnyerik magukat a Fidesz-közeli vállalkozók, az EU-s milliárdokból!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!