Bakondi György kioktatta az ENSZ-t és az EU-t!

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az afrikai országok talpra állását nehezíti a kivándorlás növekedése.

Bakondi György az M1 aktuális csatornán szerdán azt mondta, az ENSZ-paktum és az EU migrációs politikája hibásan közelíti meg az afrikai országokban történő segítségnyújtást.

Nem azt kell ösztönözni, hogy minél több mobilis, több nyelven beszélő és szakképesítést szerző fiatal eljöjjön a kontinensről, hanem a tehetséges fiatalok képzése révén az ottani értelmiségi réteget kell megerősíteni – tette hozzá.

Elmondta: a magyar kormány a többi között azzal segíti ezt, hogy több száz afrikai diák tanulhat itt magyar ösztöndíjjal. A Magyarországon megszerzett magas szintű tudást, tapasztalatot a fiatalok később a saját országukban, az értelmiségi réteg tagjaként hasznosíthatják.

Ha szükséges, akár beruházásokkal, pénzügyi segítségnyújtással is támogatni kell a kibocsátó országokat lakosságmegtartó képességük erősítésében, így a gazdaság javulása révén csökkenhet azoknak a száma, akik a boldogulásukat csak külföldön tudják elképzelni – közölte Bakondi György.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Bíró Ica élőben közvetíti a tüntetést az MTVA elől

O.L.K.T.

Magyar György: Börtön lesz!

O.L.K.T.

Rendkívüli: Soros György egy érdekes írást tett közzé Orbán Viktorról!

O.L.K.T.