Bakondi György: Egyre több migráns tart Magyarország felé

0

Valamennyi Európába tartó migrációs útvonalon emelkedett az illegális bevándorlás, az érintett tagországok 9 százalékkal több, közel 13 ezer tiltott határátlépést regisztráltak augusztusban, mint az azt megelőző hónapban – mondta el Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi szerint a közzétett, augusztusi adatokat rögzítő jelentés szerint az illegális határátlépést legtöbben a Földközi-tenger keleti medencéjében, a Törökországból Görögországba tartó migrációs útvonalon kísérelték meg.

Az uniós külső határokon az illegális bevándorlási kísérletek mintegy kétharmadát az Égei-tengeren észlelték – közölte Bakondi.

Majd hozzátette a török és a görög parti őrség több mint 9300 ilyen esetről számolt be, amely adat mintegy kétszerese az előző év azonos időszakához képest.
A görög szigeteken és a szárazföldi határokon főként afgán állampolgárokat vettek fel a listákra.

A Földközi-tenger nyugati medencéjében kialakult, főként Spanyolországot érintő migrációs útvonalon észlelt illegális határátlépések száma szintén növekedett,
43 százalékkal volt több, mint az azt megelőző hónapban.

Az illetékes hatóságok mintegy 1600, főként a szubszaharai régióból származó illegális határsértőt fogtak el.

A Nyugat-Balkánon szintén emelkedő tendenciát mutatva 600-nál is több illegális határsértőt regisztráltak augusztusban.

Az itt elfogott migránsok legtöbbje afganisztáni és iráni állampolgár volt.

Bakondi szerint több mint 2400 embert kísértek vissza a magyar-szerb kerítéstől a szerbiai oldalra.

A migránsok száma szinte napról-napra nő, aminek a következménye a rendkívüli migránskaravánok kialakulása, amiknek a számai akár 1000 és 25 000 fő is lehet, ez pedig migránsinvázió.

A migránskaravánok száma akár 150 is lehet, aminek útvonala Magyarország irányába tarthat – zárta sorait Bakondi.

Via: MTI

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!