Bajban lesz Orbán, Timmermans lehet az elnök

Frans Timmermans szociáldemokrata csúcsjelöltet javasolta kompromisszumos megoldásként az Európai Bizottság élére Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az európai parlamenti (EP-) frakciók vezetőivel folytatott vasárnapi egyeztetésén – közölte egy bennfentes illetékes.

Tobias Teuscher német EP-tisztségviselő, aki részt vett az ülésen, arról számolt be sajtójelentések szerint, hogy a Tusk által javasolt megállapodás alapján a májusi választást megnyerő Európai Néppárt adná az Európai Parlament elnökét, illetve az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjét, az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) névre keresztelt centrista-liberális frakció pedig az Európai Tanács elnökét.

A tagországok állam- és kormányfői vasárnap este rendkívüli csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben, egyetlen napirendi pontként

a főbb EU-intézmények vezetői tisztségeinek betöltéséről tárgyalnak.

A Financial Times brit napilap pár napja arról írt, hogy egy pártcsaládok közötti kompromisszum keretében

Timmermans kerülhet előtérbe.

A Reuters nemzetközi hírügynökség három egymástól független diplomata forrására hivatkozva már arról írt, hogy vasárnap estére

Európa vezetői minden jel szerint megállapodtak

arról, hogy a holland Frans Timmermans, az Európai Szocialisták frakciójának csúcsjelöltje lesz az Európai Bizottság következő elnöke.

A baloldali politikus nincs valami nagy véleménnyel Orbánról és többször is nekiment már az elmúlt években. Jellemző arról, hogy gondolkozik a magyar kormányfőről az, amit májusban mondott:

“A Fidesz és Orbán Viktor történelmi kockázatot jelent Magyarországnak és Európának”.

(MTI nyomán)Nyugatifény

Kapcsolódó cikkek

Ilyen tényleg nincs, de mégis van

O.L.K.T.

Nyílt levél Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak..

O.L.K.T.

Orbánék megint hazudtak! Hétszer annyi pénzt adott az unió határvédelem mint ahogy azt állítják

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!