Babaváró támogatás: A rászorulókkal így trükközik a Fidesz!

Naponta mintegy kétezren intéznek ügyet a családvédelmi akciótervhez kapcsolódóan a kormányablakokban és járási hivatalokban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a hétvége előtt az MTI-vel. Novák Katalin arról is beszélt, hogy a bankok visszajelzése alapján a legtöbben a babaváró támogatás maximális összegét igénylik.

Az Azénpénzem.hu szerint az első adatok, a gyorsaság és az összeg (maximum) alapján nyilvánvalónak tűnik, hogy – alighanem az eredeti célnak megfelelően – a magasabb jövedelműeknél landol inkább a támogatás. Azoknak, akiket nyilvánvalóan az sem rázna meg, ha baba híján egyben és azonnal le kellene tenniük 2,1 millió forintot.

A jobban rászorultakat pedig különböző trükkökkel zárják ki a lehetőségből.

Mire gondoljunk? Akinek volt korábban hitele, és a törlesztéssel problémája, az például nehézségbe ütközhet. Mert bár a volt KHR-listások (ha kifizették a tartozásukat) felvehetnek babavárót, de ha valamilyen kedvezményt kaptak a problémás hitel lezáráshoz a banktól, nos ők úgy tűnik, nem fogják megkapni a kamatmentes szabadfelhasználású babavárót.

Nem mindenkinek mehet a hitelkiváltás sem. És úgy általában sok múlhat a bankokon.

Kapcsolódó cikkek

ATV HIRADÓ

O.L.K.T.

Forr az ember vére…

O.L.K.T.

Nemzetközi “gazdálkodj okosan”

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!