Azt a Homolya Róbertet nevezték ki a MÁV új elnök-vezérigazgatójának, aki ellen 3,3 milliárdot hajtat be az OLAF!

Homolya Róbertet nevezte ki a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. élére Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. Dávid Ilona elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől, a jövőben a Volánbusz Zrt.-t irányítja, a Volán-társaságok reorganizációjára, megújítására kérték fel – közölte a tárca nélküli miniszter kommunikációs stábja csütörtökön az MTI-vel.

Homolya Róbert jogász, közlekedéspolitikai szakember 2015 és 2017 között a Miniszterelnökségen töltött be miniszterelnöki biztosi, majd kormánybiztosi pozíciót, 2017-től pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként látta el a szakterület irányítását.

Ő az a Homolya Róbert, aki még 3,3 milliárd forintjába kerülhet Magyarországnak, februárban ugyanis kiderült, hogy az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) bizonyítottnak találta, hogy korábban úgy volt végrehajtásért felelős elnökhelyettes az EU-s források elosztásárt felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ), hogy több közbeszerzési tanácsadó cégben is érdekeltsége volt.

Ez azt jelenti, hogy egy-egy projekt esetében szerepet vállalhatott az előkészítés és a kivitelezés során is, az OLAF pedig azt javasolta, hogy az EU büntetésként hajtson be 3,3 milliárd forint támogatást Magyarországon. Ez azonban Homolya Róbertet nem rázta meg túlságosan. Szerinte egyszerűen csak egy „bagatell ügyről” van szó.

Homolya OLAF-os botrányáról itt írtunk bővebben.

 

 

olkt.hu


Kapcsolódó cikkek

Szűcs Gábor feljelentése nyomán vagy elismerik a csalást vagy 2 év börtön!

O.L.K.T.

Föld S. Péter: Novák Katalin és Kocsis Máté hazaárulók voltak…

O.L.K.T.

Rendkívüli hír: Tiborcz István miatt 43,7 millió eurót követel az OLAF Magyarországtól!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!