Azonnali kezdéssel keres a Fidesz migránsokat!

0

Migránsnak látszó, vagy migránssá maszkírozható munkatársakat keresünk, azonnali kezdéssel. Ha szeretnél egy lendületes csapat tagja lenni, és szívesen töltenéd a napjaidat olyan környezetben, ahol nem ijednek meg a kihívásoktól, akkor köztünk a helyed. Idegen nyelvek ismerete, vagy haladó fokon történő halandzsa előny, de nem elvárás. A jelentkezők pszichológiai teszten vesznek részt, ahol felmérjük, hogy tudsz-e az általunk elvárt szinten gyűlölködni, pánikot kelteni, hisztériás jelentekben alkotó módon részt venni. Jelentkezhetsz bármelyik kormányhivatalban, vagy a hozzád legközelebbi Fidesz irodában.

– Tiszteletem migráns urak, üdvözöljük Önöket a mi kedves, barátságos, vendégszerető országunkban.
– Jó napot.
– Cigaretta? Szivar? Sajnos, röviditalokból jelenleg nem túl széles a választékunk…
– Bocsánat, úgy látszik, eltévedtünk. Azt hittük, ez itt Magyarország.
– Jó helyen járnak, migráns urak. Kerüljenek beljebb, biztosan elfáradtak a hosszú úton.
– Viccel velünk? Gúnyt űz a nyomorunkból? A kiszolgáltatottságunkból? Nekünk azt mondták, hogy Magyarországon nem kedvelnek bennünket. Uszítanak ellenünk, idegengyűlölő kormányplakátokkal szórták tele az országot.
– Ez a maguk csoportjára nem vonatkozik. Önöket kiválasztottuk egy feladatra, és különleges bánásmódban részesülnek.
– Tessék? Nem zárnak be bennünket? Nem viselkednek velünk lekezelően és embertelenül, mint a többiekkel?
– Ellenkezőleg, uraim! Tisztes megélhetést biztosítunk az Önök számára. Munkát kapnak, rendes fizetést, valamint költségtérítést.
– Még mindig nem értjük. Önök örülnek nekünk?
– Igen, migráns urak, Önök lesznek a mi bűnbakjaink.
– Bűnbakok? Nem követtünk el semmit.
– Tudjuk, uraim, de ez bennünket nem érdekel. Önöket bűnbakként kívánjuk foglalkoztatni Magyarországon. Önök a jövőben Magyarországon élnek. Egyetlen feladatuk elviselni, hogy Önök miatt van minden.
– Szökőár? Földrengés? Kolera?
– Na, ennyire azért nem komoly a helyzet, nálunk ilyenek nincsenek.
– Akkor mi az, amiért mi leszünk a felelősek?
– Mindenért, ami rossz a magyar embereknek. Tudják, nálunk nagy a korrupció, lopnak a közpénzből, és az emberek hajlamosak ezért a kormányt okolni. A miniszterelnököt, az ő családját, pártját, barátait, üzletfeleit. Ezen szeretnénk változtatni.
– Megszüntetik a korrupciót? Többé nem fognak lopni?
– Látszik uraim, hogy Önök egy másik kultúrából jöttek. Szó sincs ilyenről.
– Hanem?
– Önök lesznek mindennek az okai. Ha bármi rossz történik Magyarországon, például drasztikusan drágulnak a zöldségek és a gyümölcsök, Önökre mutogatunk majd.
– Még sosem voltunk bűnbakok. Kell hozzá valamilyen előképzettség? Iskola, tanfolyam.
– Semmi ilyenre nincs szükség. Nekünk az is elég, ha Önök ijesztő arckifejezést vágnak és fenyegetően néznek mindenkire. Legyenek ellenszenvesek!
– És nem lesz ebből bajunk? Ha a magyar emberek mérgesek lesznek ránk, rajtunk töltik ki a haragjukat. Meg is verhetnek bennünket, hogy durvább atrocitásokról ne is beszéljünk.
– Ettől Önöknek nem kell tartaniuk uraim. Az előbb felsorolt bűnök elkövetőit sem kedveli senki, mégsem esett semmilyen bántódásuk. Sőt, a közvélemény-kutatások szerint még mindig a Fidesz a legnépszerűbb párt Magyarországon.

Szerző. Föld S. Péter