Az uniós pénz elvesztette közpénz jellegét, ezért szinte mind lenyúlják

Kósa Lajos a Matolcsy György által fémjelzett mondat, miszerint a Nemzeti Bank által támogatott alapítványok elvesztik közpénz jellegüket, igaz lehet az uniós forrásokra is.
Nem tudjuk pontosan, sőt még elképzelésünk sincs, mekkora vagyont halmoztak már fel az ellopott uniós támogatásokból, de több ezer milliárdról lehet szó.
Úgy használják a kohéziós juttatásokat mintha azt ők kapnák saját felhasználásra, és ha lenne némi kétség, hogy ezt törvénytelenül teszik, hát hoznak rá egy törvényt és onnantól kezdve fennen hirdetik, hogy minden törvényes és jogszerű.
Tehát törvényesen számlázzák túl a beruházásokat, törvényesen egy ugyanazon személyek nyerik a pályázatokat, törvényesen csak a miniszterelnök szűk családi és baráti köre juthat milliárdos támogatáshoz és törvényesen elszámolhatatlanok ezek a személyek és cégek, hiszen eszük agában sincs csatlakozni az Európai Ügyészséghez amelyiknek jogosítványa lenne ellenőrizni ezen pénzek törvényes felhasználását.
Így bátran kijelenthetjük, az uniós források elvesztették közpénz, közfelhasználás jellegüket amiket így szabadon arra költhetnek amire csak akarják.
H M

Kapcsolódó cikkek

Vona Gábortól is kapott egy pofont Bayer Zsolt!

Rubóczki Tamás

Ezeknek a fejükben az agyrágóbogár már rég kipusztult!

Rubóczki Tamás

Ők azok a fideszes önkormányzati képviselők akik leszavazták…

Rubóczki Tamás

Hozzászólok